Štrajk prosvjetara u Tuzli se nastavlja

F
FENA
6.3.2012. u 16:49
0
11
Štrajk prosvjetara u Tuzli se nastavlja
0
Štrajk prosvjetara u Tuzli se nastavlja Foto: Ilustracija
Štrajk uposlenih u obrazovanju Tuzlanskog kantona (TK) koji je započeo jučer nastavlja se i dalje, jer su pregovori, umjesto sutra, na zahtjev Pregovaračkog tima Vlade zakazani za petak 9. marta.
"Molimo roditelje i učenike za strpljenje, razumijevanje i podršku prosvjetnim radnicima u ostvarivanju njihovih zakonom propisanih prava.

O datumu početka nastavnog procesa roditelji i učenici bit će blagovremeno obaviješteni", saopćio je Štrajkački odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.

Prosvjetni radnici sa područja TK jučer su stupili u generalni štrajk, kao odgovor na usvajanje Nacrta budžeta TK za 2012. godinu kojim je planirano ukupno smanjenje plaća za 6,5 posto i ukidanje naknada zaposlenim u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Nađa Vukadinović Avdibašić jučer je uputila instrukciju direktorima osnovnih i srednjih škola u kojoj se zahtijeva da organiziraju nastavu po nastavnom planu i programu najdalje do srijede 7. marta.

Ukoliko to ne bude moguće, ministrica je zatražila pismeno izjašnjavanje nastavnika i profesora koji su spremni izvoditi nastavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: