Upozorenje iz ulice B. Nušića
4
Strahuju da klizište nekog ne ubije u Tuzli
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako to da Tuzla ima ulicu Branislava Nusica a Sarajevo nema?
Svi bespravno gradili a sad traze pomoc,to samo kod nas ima.
Cudo im dzasmine ne pomaze,pa i on je cigojner iz Brckog?
upravose bata zivojinovic iz nevladinogsektora baca u padu i nakonrazgratanja snega dovatio je prvog roma jer njemu nijebitna nacija i spasio ga jer mu on nije daodozvolu da tu gradi.
boli me Kuratz
postoji jedno rješenje za ovu stvar i uopšte stvar koja stoji izmedju Tuzle i Sarajeva još od vremena zadnjeg rata kada je malo falilo da Tuzla postane glavni grad BiH, ali Sarajlije to nisu htjele. Rješenje je sljedeće: prebaciti svo življe iz Sarajeva u Tuzlu,a svo življe iz Tuzle u Sarajevo,Tuzlu nazvati Sarajevom,Sarajevo Tuzlom i riješen problem! Na taj način to novo Sarajevo,bi ostalo bez Istočnog Sarajeva (koje bi ostalo gdje jeste i danas!), bi se odreklo aerodroma, BBI Centra, Alte i mnogih znamenitosti ovog grada, ali bi dobila bolnicu na gradini, banju kao glavno šetalište grada, panonska jezera itd, i sa svime time Sarajevo bi ostalo glavnim gradom, ali na području današnje Tuzle - i mislim da bi za dva ostala konstitutivna naroda u BiH ovo bilo prihvatljivo rješenje! PS - Sarajlije bi se na području Tuzle morale naviknuti na danjašnji Tuzlanski multi-etnicizam koji je mozda najjači i najbolji na ovdašnjim prostorima i morali bi prestati sa Alijsko-muslimanskih stvari
Plašimo se prve obimnije kuće i živimo u strahu
Sto reci za Rome, tj. cigane? Hoce li oni ikada postati normalni clanovi ovog drustva ili bilo kojeg, jer izgleda da oni ne poznaju etiku, moral i humanizam - za njih je to apsolutna nepoznanica. Ne zanima ih nikakav drustveni poredak, doprinosenje drustvu i zelja dase bude dio nekog sireg kolektiva, osim naravno kolektiva iz prethistorijskog doba, tj. ciganskog kolektiva. Naprave bespravne objekte na rizicnom mjestu za gradnju bez ikakve dodatne zastite, a pored svega toga sama gradnja je najnize kvalitete i onda im netko drugi kriv sto iz izrodi ovoga svijeta. Bi li se ovo dogadjalo da je Pavelic dovrsio posao?
A zasto ja kao Bosnjak nisam napravio kucu na \"nicijoj zemlji\" i to nakaradnu bez statike ikakve,na aktivnom klizistu...i onda trazio da mi vlasti isplate visestruku vrijednost i pozivao se na diskriminaciju? E jeste i pametni...
Tako je , sdp ne smije praviti razliku između roma i bošnjaka!
Šta reć na ovo osim: http://www.youtube.com/watch?v=rlecPrTqPmk
srbe na vrbe.