{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strahuju da klizište nekog ne ubije u Tuzli

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
10.3.2012. u 17:42
4
12
Strahuju da klizište nekog ne ubije u Tuzli
4
Strahuju da klizište nekog ne ubije u Tuzli
Građani pozvali nadležne da reaguju na vrijeme
Zbog straha od mogućeg pokretanja klizišta, stanovnici tuzlansje ulice Branislava Nušića, na današnjoj press – konferenciji pozvali su nadležne iz Općine Tuzla i Civilne zaštite da hitno reaguju.
“Tražimo da nam pomognu, jer klizište prijeti sa dvije strane i svakog trenutka neko može poginuti. Prije dvije godine u blizini naše ulice poginula je porodica Salkić. Mi smo potom iseljeni u dvoranu Mejdan, a obećana nam je sanacija klizišta. Međutim, mjeseci i godine prolaze, a ništa se po tom pitanju nije preduzelo”, istakli su grđani romske nacionalnosti koji nastanjuju ulicu Branislava Nušića.

U toj ulici, prema njihovim tvrdnjama, živi oko 250 Roma u 40-ak stambenih objekata. Kažu kako kroz ulicu nije prošao asfaltni put, te da nemaju kanalizaciju.

“Do posljednje bošnjačke kuće je došao asfalt, ali gdje počinju romske kuće ostalo je blato i makadam. Ne vjerujemo da je riječ o namjeri, ali želimo da nam dokažu da to nije tako. Neka na primjeru naše ulice pokažu da su i Romi građani Tuzle. Pozivamo načelnika Jasmina Imamovića i Civilnu zaštitu da što prije reaguju. Plašimo se prve obimnije kiše i živimo u strahu. Neko će poginuti ako se ne reaguje na adekvatan način”, poručuju građani pomenute ulice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: