Komentari (223)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka desno orijentirana stranka na svijetu ce ih potpuno isto "razumjeti". taj populisticko anti-islamski stav je trenutno najjednostavija taktika za politicke poene.
"Ako se Bosna i Hercegovina odvojila iz tadašnje Jugoslavije – i to bez odluke naroda..." Koliko ja znam, bio je referendum unutar SR BiH po pitanju izlaska iz državne zajednice sa Srbijom i ko je već bio ostao. I to sva 3 naroda odlučivala..
Pa bilo i Referendum u RS. 99% zeli slobodu.
@mause Te referendume u Dodikovoj režiji okačite znaš već na šta..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ustav SFRJ, clan 2 je propisivao na koji nacin bilo koja YU republika moze izaci iz YU federacije. Clan 2 je propisivao organizaciju referenduma na kojem se najmanje 50% izaslih glasaca GRADJANA (a ne konstitutivnih naroda) izjasne za izlazak. Prema tome BiH je JEDINA u skladu sa tada vazecim saveznim zakonima izasla iz YU federacije. Sva ostala tumacenja su netacna, zlonamjerna i namjerno iskrivljavanje istine.
Sve republike i pokrajine bivše SFRJ su po ustavu iz 1974 imale pravo na samoopredjeljenje i otcjepljenje. Na brzi razlaz su prisislili sviju srbi na čelu sa Miločevićem. Takozvana RS nema pravo na razlaz. Može samo ratom koji nećete dobiti jer nema više JNA i tenkova. Niko vama vlasima ne brani da idete u srbiju, ali Bosne nećete ni pedalj odnijeti.
Jedino pravo rjesenje je drugo poluvrjeme!!! Nema pregovora sa teroristima...
Strache je glasao za prijem Kosova u Interpol. Nakon toga su Rusi objelodanili onaj snimak i uslijedila je ostavka. Ne treba imati sumnju da i peotiv Hoffera imaju nesto u ladici.
Da li Vi mali dusmra mozete reci,kakvi ste Vi na senjupu
@chelsea999 Ti si i nepismen i glup. Kako je Srbija po izglasanom sopstvenom Ustavu od 28.09.1990. mogla biti nezavisna država i tako se ponašati a uživati u svim privilegijama koje je imala kao Savezna republika, kršeći ustav iz 1974?
Nek se Štajerska otcjepi od Austrije i pripoji Njemačkoj. Haja
Aostrougari bi da opet vladaju Bosnom, e cuna malo!
BiH se odvojila voljom dva naroda, potpuno ignorisuci treci narod. Nikakav argument nije sto je na referendum izasao i po neki Srbin. Sustina je u tome da politicki predstavnici Srba nisu ucestvovali u tom vasem referendumu. Ovo trebate imati na umu kada govorite o legitimnosti referenduma. On nije bio legitiman. Sva desavanja poslije toga su nam dobro poznata.
AUSTRIJA BILA I OSTALA FASISTICKA
Oj šta priča ovaj Hofer - bolje mu da trese tepihe sa klofer - ili da pere pod usa džoger - odvojiće se al' malo morgen - nema legalnog načina, šuplja priča ko jorgan
Bez odluke naroda???ahahahaha koke gluposti ovaj mlati i uzme đikanima lovu 😂😂😂
Ovi su nesto i Haradinaju za pobecanje carine srali.. Haradinaj se poceskio po mudima.. jos im rekao da ispitaju malo historijsko znanje.. i da im je Albanac Johan Riter von Ghega osmislio i konstruisao najvecu i najpoznatiju tracnicu kroz Alpe - Semmering.. bio je i na novcanicama Silling
Pardon, Carl Ritter von Ghega
Bosna I Herzegovina u 25 godina posle rata preposnata je od 173 zemlje I od ote jede je Austria.Bosnia je bila,Bice I ostace BOSNA...nekada Bosne nece nestati...
Razuem da se Tirol moze otcijepati od Austrie, Kosovo, Sandzak, Vojvodina od Srbije, Katalonia od Spanje 3 Kantona Svizarske:Njemackoj, Franzuski, Itali I tako Dalje I tako Dalje... Treba imati muda da se otcijeple