{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotinjak uposlenika GRAS-a ispred Vlade KS traže spas firme

10.9.2012. u 14:01
8
73
Stotinjak uposlenika GRAS-a ispred Vlade KS traže spas firme
8
Oko stotinjak uposlenika GRAS-a protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo tražeći, kako kažu, spas ove firme.
Prema riječima Amira Muminovića, potpredsjednika Sindikata GRAS-a, uposlenici ne vide razlog za uništavanje ove firme "kako bi u gradski prevoz ušao neko drugi", aludirajući na firmu Centrotrans.

"Mi to nećemo dozvoliti. Mi želimo da GRAS bude respektabilna, konkurentna i jaka firma koja će uredno, sigurno i kvalitetnog prevoziti putnike u KS. Želimo da imamo prava koja nas sljeduju, kao što je ovjera zdravstvenih knjižica, da nam se uplaćuju rate kredita, da nam je redovna plaća, da imamo redovnu nabavku rezervnih dijelova i vozila", kazao je Muminović za portal Klix.ba te naglašava kako današnji protesti nisu politički čin.

"Mi smo ovo radili i kad su druge stranke bile na vlasti. Nas politika ne interesuje i naša jedina stranka je GRAS odakle hranimo svoje porodice i ne interesuje nas ko je na vlasti", kategoričan je naš sagovornik.

Ukoliko Centrotrans uđe u gradski prevoz u Sarajevu, Muminović najavljuje povlaćenje svih GRAS-ovih vozila iz upotrebe.

"To je stav Sindikata i uposlenika. Onda ćemo vidjeti šta dalje. Ovo nije hir i mi se ne bojimo konkurencije. Želimo da se GRAS dovede u situaciju da bude konkurentan, a onda neka se usvoji zakon i objavi tender za sve linije kako bismo i mi mogli ravnopravno konkurisati. U ovom trenutku mi to ne možemo uraditi", pojašnjava Muminović te dodaje kako im socijalno i penziono osiguranje već duže vremena nije uplaćeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: