Nastavak pregovora s Vladom KS
0

Muminović: GRAS je protiv nezakonite konkurencije

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Pregovori između predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i Nadzornog odbora i sindikata preduzeća GRAS trebali bi biti nastavljeni danas, a predviđeno je da se razgovara o realizaciji zaključaka tematske sjednice Skupštine KS koja je bila posvećena rješavanju nagomilanih problema u ovom preduzeću.

Zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a Amir Muminović izjavio je Agenciji FENA da je o realizaciji tih zaključaka bilo govora i na pregovorima prošle sedmice, te da sindikat smatra da je zbog njihovog neprovođenje GRAS zapao u još veću krizu.

Prvenstveno je zadatak, ističu u ovom sindikatu, da se GRAS dovede u normalnu funkciju, kako bi mogao adekvatno odgovoriti potrebama prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo.

Sindikalisti i radnici GRAS-a napominju da se bore za svoje preduzeće nakon što je dovedeno u situaciju da ne može biti konkurentno privatnim firmama.

"GRAS se ne boji konkurencije, problem je što ne možemo dozvoliti da se konkurencija odvija mimo zakona i postignutih dogovora“, kazao je Muminović.