|

Stotine građana na otvorenju džamije u povratničkom mjestu Pridvorica kod Gacka

Stotine građana na otvorenju džamije u povratničkom mjestu Pridvorica kod Gacka
695
Klix.ba
28.7.2018. u 17:59
68
komentara
695

dijeljenja
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
U mjestu Pridvorica, u džematu Borač na području općine Gacko danas je uz prisustvo velikog broja građana svečano otvorena džamija, koja je porušena tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Radi se o džamiji koja je zajedno sa kompleksom oko nje, 2013. godine proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Prema načinu gradnje, pretpostavlja se da je džamija izgrađena u prvoj polovini 19. stoljeća. Pripadala je tipu jednoprostornih džamija sa natkrivenim sofama i kamenom munarom.

Današnjoj svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

Potpredsjednik Salkić je u svom obraćanju pozvao sve one, koji to mogu, da pomognu obnovu svih objekata koji su porušeni tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i da pomognu obnovu života u bh. entitetu RS.

"U ovom entitetu za Bošnjake nema života bez radnih mjesta. Ljudi će živjeti tamo gdje bude radnih mjesta. Svi zajedno moramo uraditi više na tome, poručio je Salkić, koji je čestitao građevinskom odboru i svim zaslužnim pojedincima koji su učestvovali u obnovi džamije", kazao je Salkić.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...