{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stolac je mračno mjesto diskriminacije"

S
17.9.2010. u 16:24
0
11
"Stolac je mračno mjesto diskriminacije"
0
"Stolac je mračno mjesto diskriminacije"
Savjetnik za ustavno-pravna pitanja pri kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića, dr. Damir Arnaut, gostovao je u Stocu i govorio na temu "Vladavina prava – odgovornost i kontrola vlasti".
"Budući da je Stolac mjesto ogromne diskriminacije i segregacije, mjesto gdje se ne poštuju osnovna ljudska prava. To je grad gdje egzistiraju dvije škole pod istim krovom i bošnjačka i hrvatska djeca ulaze kroz različita vrata i pohađaju različite smjene. Bošnjaci i Hrvati se čak liječe u različitim medicinskim ustanovama, pa je navedena tema izazvala veliko interesovanje građana Stoca. Damir Arnaut u svom izlaganju kratko se osvrnuo i na političke prioritete stranke s posebnim akcentom na ustavne reforme", navedeno je u saopćenju.

Zaključeno je da gradska vlast u Stocu čini sve da zadrži postojeće stanje vidljivog napretka u suzbijanju diskriminacije i segregacije. Stranka za BiH u narednom periodu će se zalagati za otklanjanje diskriminacije u oblasti ljudskih prava posebno u oblasti obrazovanja, dravstva, održivog povratka, zapošljavanja jer je to jedan od najvećih problema u ovoj općini, istaknuto je.

Za okruglim stolom bili su i kandidati sa izbornih lista SBiH za Skupštinu HNK-a, Arif Jelovac, Ramiz Bašić, Dinko Bilal, Dženana Milišić i Sanela Grljević, te kandidati za Zastupnički dom PSBiH, Veldin Ovčina i Adisa Količić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: