{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije za Europski Forum Alpbach 2013 - "Experiences and Values"

20.5.2013. u 14:59
3
0
Stipendije za Europski Forum Alpbach 2013 - "Experiences and Values"
3
Stipendije za Europski Forum Alpbach 2013 - "Experiences and Values"
Europski Forum Alpbach 2013 održat će se u austrijskom selu Alpbach pod temom "Iskustva i vrijednosti", a svoje učešće na Forumu već su potvrdili ugledni predavači, diplomate, profesori i umjetnici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kao i prethodnih godina, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu, u saradnji sa partnerima, dodjeljuje tri stipendije za studente iz BiH.

Za studente Univerziteta u Sarajevu dvije stipendije je obezbijedio Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, te se za ove stipendije mogu prijaviti svi studenti upisani na ovu visokoškolsku instituciju,uz uslov da su platili članarinu za Studentski parlament.

Za stipendiju koju pokriva Ambasada Republike Austrije u BiH mogu aplicirati studenti sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Uslov za apliciranje na oba tipa stipendije jeste da aplikant ranije nije bio dobitnik stipendija Evropskog foruma Alpbach i/ili Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo.

Dokumenti koji trebaju biti dostavljeni na e-mail adresu [email protected].

- Biografija aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
- Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj Evropskog foruma Alpbach 2013
- Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
- Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani).

Komisija za dodjelu stipendija se sastoji od članova Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo. Stipendija pokriva troškove učešća i smještaja sa doručkom. Troškovi prijevoza nisu pokriveni stipendijom.

Krajnji rok za prijavu je četvrtak 6.6.2013. Prijavu je potrebno poslati isključivo elektronski, na adresu [email protected].

Dobitnici stipendija će o rezultatima biti obaviješteni do petka 14.6.2013. putem e-maila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: