BiH
3

Stipendije za Europski Forum Alpbach 2013 - "Experiences and Values"

Klix.ba
Europski Forum Alpbach 2013 održat će se u austrijskom selu Alpbach pod temom "Iskustva i vrijednosti", a svoje učešće na Forumu već su potvrdili ugledni predavači, diplomate, profesori i umjetnici.

Kao i prethodnih godina, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu, u saradnji sa partnerima, dodjeljuje tri stipendije za studente iz BiH.

Za studente Univerziteta u Sarajevu dvije stipendije je obezbijedio Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, te se za ove stipendije mogu prijaviti svi studenti upisani na ovu visokoškolsku instituciju,uz uslov da su platili članarinu za Studentski parlament.

Za stipendiju koju pokriva Ambasada Republike Austrije u BiH mogu aplicirati studenti sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Uslov za apliciranje na oba tipa stipendije jeste da aplikant ranije nije bio dobitnik stipendija Evropskog foruma Alpbach i/ili Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo.

Dokumenti koji trebaju biti dostavljeni na e-mail adresu [email protected].

  • Biografija aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
  • Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj Evropskog foruma Alpbach 2013
  • Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
  • Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani).

Komisija za dodjelu stipendija se sastoji od članova Inicijativne grupe Alpbach Sarajevo. Stipendija pokriva troškove učešća i smještaja sa doručkom. Troškovi prijevoza nisu pokriveni stipendijom.

Krajnji rok za prijavu je četvrtak 6.6.2013. Prijavu je potrebno poslati isključivo elektronski, na adresu [email protected].

Dobitnici stipendija će o rezultatima biti obaviješteni do petka 14.6.2013. putem e-maila.