BiH
0

Saznajte kako aplicirati za stipendiju na EFA 2013?

Klix.ba
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Ekonomski fakultet u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na European Forum Alpbach 2013, koji se održava u periodu od 12.08. do 31.08.2013. godine, na temu "Iskustva i vrijednosti" otvoren je do 2. maja 2013. godine.

European Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja se organizuje u selu Alpbach (Austrija) od 1945. godine. Forum Alpbach okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, Ljetna škola o Evropskim zdravstvenim i društvenim sistemima u tranziciji, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Za program stipendiranja za Forum mogu se prijaviti svi studenti ili diplomci do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju smještaj sa doručkom, troškove učešća i, u pojedinim slučajevima, džeparac.

Radionice na temu Kako aplicirati za stipendiju na EFA 2013? predstavnici Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu održat će 22.4. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 18 sati, te na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, 25.4. u 12 sati.

Pored stipendija za Europski Forum Alpbach, bit će predstavljen i Science Slam, koji se ove godine održava po prvi put u sklopu Built Environment Simpozija.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 2. maja, prijave se šalju putem pošte na adresu European Forum Alpbach u Austriji, a za više informacija posjetite <a class="text-vijesti hover:underline" href="www.<span class=" err"="" data-suggestions="Alpbach">alpbach.org">www.alpbach.org, <a class="text-vijesti hover:underline" href="www.<span class=" err"="" data-suggestions="gas">igas.ba">www.igas.ba ili IGAS Twitter i Facebook fan page.