BiH
49

Stigla jesen: Naredne sedmice oblačno vrijeme s kišom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Početkom sedmice očekuje nas uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i dnevnim temperaturama koje će se kretati od 12 do 25 stepeni Celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 14 i 20 stepeni Celzija dok će na jugu Hercegovine iznositi do 22 stepeni Celzija.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a više padavina se očekuje prije podne u Krajini dok će u Hercegovini biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka kretati će se između 13 i 18 stepeni Celzija, a na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepeni Celzija.

Zadnji dan sedmice u Bosni će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u Hercegovini djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka iznositi će od 13 do 18 stepeni Celzija dok će na jugu Hercegovine biti od 21 do 25 stepeni Celzija.

Početkom sedmice očekuje nas također oblačno vrijeme sa slabom kišom prije podne, a u Hercegovini djelomično vedro.

Najviša dnevna temperatura zraka u ponedjeljak bit će između 12 i 17 stepeni Celzija, a na jugu Hercegovine od 21 do 25 stepeni Celzija.

Slično vrijeme i u utorak. U Bosni će biti oblačno dok će u Hercegovini prevladavati djelomično vedro vrijeme sa najvišim dnevnim temperaturama zraka između 12 i 17 stepeni Celzija, a na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepeni Celzija.