BiH
4

Za vikend nas očekuje pad temperatura i kišno vrijeme

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda stanovnici Bosne i Hercegovine od subote mogu očekivati lagani pad temperatura zraka i pretežno oblačno i kišno vrijeme zadnjeg dana sedmice.

Sutra će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano i vruće vrijeme sa najnižim jutarnjim temperatura zraka koje će iznosti između 16 i 21 stepeni Celzija, dok će se najviša dnevna temperatura zraka kretati između 31 i 37 stepeni Celzija.

Slično vrijeme očekuje nas i u petak uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 15 i 20 stepeni Celzija, na jugu Hercegovine od 17 do 22 stepeni Celzija, a najviša dnevna temperatura zraka iznositi će između 32 i 38 stepeni Celzija.

U petak veći dio dana bit će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost dok se poslije podne očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći usloviti kišu.Taj dan možemo očekivati najniže jutarnje temperatura zraka između 14 i 19 stepeni Celzija i na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepeni Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka kretati će se od 26 do 31 stepen Celzija, a na jugu Hercegovine od 31 do 35 stepeni Celzija.

U nedjelju građani BiH mogu očekivati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i najnižom jutarnjom temperaturom zraka između 12 i 17 stepeni Celzija, a na jugu Hercegovine od 15 do 19 stepeni Celzija.

Zadnjeg dana sedmica najviša dnevna temperatura zraka kretati će se između 17 i 24 stepeni Celzija i na jugu Hercegovine od 22 do 26 stepeni Celzija.