BiH
239

Štićenici Zavoda Mjedenica zaigrali fudbal na novom igralištu koje je donirao Asmir Begović

Piše: M. N.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Djeca Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica u Sarajevu dobila su novo sportsko igralište koje je izgrađeno zahvaljujući Fondaciji Asmir Begović. Na upriličenoj svečanosti djeca su recitovala, zaplesala i zaigrala utakmicu.

Iz Zavoda su istakli kako im ovaj teren mnogo znači i da su ga dugo čekali, te da su sada sportski uspjesi njihovih učenika zagarantovani.

"Ovo je za nas vrlo značajan dan i projekat. Teren će značajno unaprijediti ne samo onu direktnu realizaciju odgojno-obrazovnog procesa, nego i kvalitet života i rada djece koja su uključena u Zavod Mjedenica. Teren će koristiti 180 korisnika različitog uzrasta", kazao je direktor Zavoda Selmir Hadžić.

Općina Stari Grad osigurala je prostor za izgradnju i pomogla u dobijanju svih potrebnih dozvola. Načelnik Ibrahim Hadžibajrić dobio je zahvalnicu za nesebičnu pomoć u radu ovog Zavoda.

"Zahvaljujem se Asmiru Begoviću na sredstvima koja je izdvojio za ovo prelijepo igralište. Žao mi je što nije danas ovdje s nama. Općina je uradila što je mogla uraditi", kazao je Hadžibajrić.

Asmir je dolazio više puta u Zavod Mjedenica i štićenici ga smatraju velikim prijateljem. Umjesto njega, danas je prisustvovala predstavnica Fondacije Una Bejtović kojoj je također uručena zahvalnica.

"Prenosim vam najtoplije Asmirove pozdrave. Njemu ovaj projekat zaista mnogo znači utoliko što je velika sreća biti svjedok da je prvi projekat Fondacije Asmir Begović uspješno realiziran u duhu vizije i misije fondacije koja će raditi na razvoju sportskih infrastruktura kako bismo razvijali sportski duh i zdravi način života i ojačali sve kapacitete bh. djece", kazala je Bejtović dodavši kako kraj jednog projekta znači početak drugog, te da će ova Fondacija obradovati još bh. djece.

Na binu su potom izašli štićenici koji su pročitali svoje radove koje su spremili za ovu svečanu priliku.

"Moja škola je moj drugi dom. Tu su moji nastavnici koji mi svakodnevno pružaju ljubav i toplinu i sva ostala dječija raja s kojom uživam u učenju i igri. Svakodnevno trčkaramo hodnicima našeg internata. Naša škola je posebna i drugačija od svih ostalih škola u našem gradu jer mi tu živimo, obrazujemo se i sanjamo o boljim i sretnijim danima", kazao je jedan od štićenika.

Potom su članovi folklorne sekcije Zavoda zaplesali, a svečanost je okončana i nogometnom utakmicom u kojoj su štićenici Zavoda briljirali.

Izgradnja igrališta koje ima gumenu podlogu, jedan koš, dva gola s mrežom i dvije klupe koštala je 42.000 KM.