{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas otvaranje novoizgrađenog sportskog igrališta Mjedenica

F
7.5.2015. u 08:10
0
0
Danas otvaranje novoizgrađenog sportskog igrališta Mjedenica
0
Danas otvaranje novoizgrađenog sportskog igrališta Mjedenica
Završetak izgradnje sportskog igrališta Mjedenica i njegovo stavljanje u funkciju bit će ozvaničeni prigodnim programom koji će danas izvesti polaznici Zavoda Mjedenica.
Na novoizgrađenom sportskom terenu, polaznici Zavoda izvest će program sačinjen od recitala i folklornog nastupa, a potom će fudbalska ekipa Zavoda Mjedenica odigrati prijateljsku fudbalsku utakmicu sa učenicima osnovnih škola iz Starog Grada.

Prisutnima će se obratiti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Zavoda za odgoj i specijalno obrazovanje djece Mjedenica Selmir Hadžić.

Izgradnju sportskog igrališta Mjedenica finansirala je Fondacija Asmir Begović, a Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.

Također, Općina je osigurala izgradnju pristupnog puta igralištu. Fondacija Asmir Begović je sa 42.000 KM finansirala igradnju igrališta i postavljanje gumene podloge te opremanje sportskim mobilijarom (jedan koš, dva gola s mrežama i dvije klupe).

U aprilu ove godine, igralište su obišli načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i bh. fudbalski reprezentativac Asmir Begović kada je i najavljen završetak radova i otvaranje igrališta u maju, u sklopu obilježavanja Dana Općine Stari Grad, saopćeno je iz Pres-službe Općine Stari Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: