{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stevandić: Republika Srpska je pokazala diplomatsku moć otkazivanjem referenduma

7.11.2017. u 13:41
0
53
Stevandić: Republika Srpska je pokazala diplomatsku moć otkazivanjem referenduma
0
Stevandić: Republika Srpska je pokazala diplomatsku moć otkazivanjem referenduma
Foto: Arhiv/Klix.ba
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić kazao je na konferenciji za medije kako je odlukom o suspenziji referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH pokazala diplomatsku moć Republike Srpske.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon što je Narodna skupština RS-a suspendovala referendum o pravosudnim institucijama BiH, javnosti se obratio potpredsjednik entitetskog organa zakonodavne vlasti Nenad Stevandić.

On je istakao da je Narodna skupština RS-a usvojila zaključke iz kojih se može zaključiti kako će referendum biti sproveden kada se stvore uslovi, odnosno kada vlast u RS-u bude imala podršku predstavnika manjeg bh. entiteta koji su dio vladajuće većine na državnom nivou.

"Opozicija u NSRS-u je zadužena za sijanje mržnje i onesposobljavanje rada, a na nivou BiH su zaduženi za blokiranje svega što je korisno za Republiku Srpsku" istakao je Stevandić i dodao da opozicija "srlja u propast".

Stevandić je rekao da je manja administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu BiH potvrdila diplomatsku moć i sposobnost djelovanja u okvirima aktuelne situacije. Kako kaže, vlast u RS-u nije željela dovesti do situacije da se inspektori u SIPA-i iz reda srpskog naroda sukobljavaju s bilo kim, a što je prema njegovim riječima bio plan nekih ljudi u Ministarstvu sigurnosti BiH, zbog čega je opozicija insistirala na sprovođenju referenduma.

Na pitanja novinara o ratnoj prošlosti, Stevandić je odgovorio da se ponosi ratnom prošlošću i da prihvata sve optužbe ukoliko mu neko ponudi dokaz. Sve one koji spekulišu pozvao je da podnesu tužbu ističući da je već nekoliko puta saslušavan u pravosudnim institucijama.

"Spreman sam da budem suočen s bilo kakvom optužnicom, ali nisam spreman da se suočim s montažama", rekao je Stevandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: