Uskoro sjednica NSRS
12

Stevandić: Podrška Radovanu Viškoviću za formiranje nove vlade Republike Srpske

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ujedinjena Srpska podržat će Radovana Viškovića iz SNSD-a za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske, rekao je danas predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je rekao da će brzo biti formirana Vlada RS-a u kojoj će biti zastupljena Ujedinjena Srpska, a izrazio je nadu i da će partipicirati u novom sazivu Vijeća ministara.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci istakao da nova Vlada RS-a treba da se uhvati u koštac sa najvažnijim problemima - privreda i ekonomski razvoj, demografski oporavak i sprečavanje odlaska mladih i obrazovanih ljudi, te njihovo ukljičivanje u javni i politički život.

Stevandić je ocijenio da Višković dolazi iz sfere privrede i područja gdje se aktivno radi, kao i da nije loše za politički balanas da bude predložen za mandatara, jer je bilo dosta primjedbi na to što premijer ne dolazi sa istoka RS-a.

On je dodao da je u ovom slučaju riječ o hrabrom i poštenom čovjeku sa nespornim ratnim pedigreom, koji ima politički iskustvo.

Predsjednik Ujedinjene Srpske je naglasio da na nivou BiH postoje planovi da se opstruiše formiranje vlasti i nastavi politička kriza da bi dijelovi onih koji su izgubili izbore u RS-u nastavili da koriste BiH kao resurs za dalju krizu i sukobe sa predsjednikom i Vladom RS-a, te ih je pozvao da to ne čine i da se ne upuštaju u takve avanture.

Stevandić je pozvao sve političke partije na odgovornost i da aktivno učestvuju u formiranje svih nivoa vlasti u RS-u i BiH, te poručio da treba izbjeći stvaranje ambijenta koji bi izazvao novu političku krizu.