"Put svjetlosti" postaje sve teži
43

Stevan Milenković: Senadov cilj je iskren i iz ljubavi prema Bogu

Piše: J. H.
Senad Hadžić, koji je na hadž krenuo 10. decembra prošle godine, trenutno se nalazi u gradu Madaba u Jordanu, koji je od granice sa Saudijskom Arabijom udaljen oko 350 kilometara. Budućem hadžiji velika je potpora i pomoć njegov prijatelj iz Srbije Stevan Milenković, Alen Golac, kao i mnogi građani Jordana.
Kako smo uspjeli saznati, Senad pješaći i do 15 sati dnevno kako bi na odredište stigao na vrijeme. Iz Madabe će krenuti prema gradu Man, koji je od granice sa Saudijskom Arabijom udaljen 50 kilometara.

"Senad pješači na temperaturi od 45 stepeni celzija. Još uvijek nema vizu za ulazak u S. Arabiju, ali se nada da će mu je dati. Osim Milenkovića, na putu prema Meki pomaže mu i Alen Golac", kaže Safet Sakić, koji je sa Senadom pričao u jutarnjim satima.

"Do sada je bilo mnogo ružnih komentara na Put svjetlosti Senada Hadžića. Ti ljudi ne znaju da je njegov cilj čestit, iskren i iz ljubavi prema Bogu i prema svim ljudima na ovom svijetu", kazao je ranije Stevan Milenković.

U gradu Madabi Senada je primila i porodica porijeklom iz Peći na Kosovu.

"Nisam očekivao da će me naći na cesti na ulazu u ovaj grad i ponuditi mi osvježenje, hranu, toplu riječ... Hvala Allahu na milosti koju spušta. Vrućine su velike", kaže Senad.

Senad i Alen Golac
Senad i Alen Golac
U razgovoru sa svojim prijateljem je rekao kako je kartica na kojoj se nalazi sav novac koji ima još uvijek blokirana.