Pješke na hadž
2

Senad Hadžić nadomak Saudijske Arabije

Klix.ba
Senad Hadžić za samo par dana prešao je više od 300 km i nalazi se, kako kaže, nadomak granice sa svetom zemljom Saudijskom Arabijom. Temperature od 52° C nisu prepreka za ovog velikog čovjeka, budućeg hadžiju, koji je prije nekoliko mjeseci iz rodnih Banovića pješke krenuo na hadž.

"Hvala Allahu pa ima dobrih ljudi. Zaista moram istaći jordansko gostoprimstvo. Ljudi su ovdje stvarno gostoljubljivi, kad sam ušao u grad Akabu lijepo su me dočekali i smjestili u hotel", rekao je Senad upitan o ljudima koje je sretao na svom putu, a onda dodao: "Tokom mog pješačenja kroz pustinju i pri temperaturi od 46 stepeni policijska patrola mi je dala 2 litra vode. Naravno, svaka kap vode je dobrodošla".

Senad je istakao kako je Akaba za 10 stepeni toplija od Amana. "Zrak vam prosto prži lice. Malo je riječi za ovaj grad, ali mogu samo još istaći za sve one koji idu negdje na odmor u strane države da dođu u Jordan. Ovdje ćete upoznati islamsku i rimsku kulturu, obići Petru, vidjeti sveta mjesta", dodao je Senad.

Na kraju je kazao kako je znao preći i po 70 km dnevno pri premperaturi od 50 °C. "Još nemam vizu za ulazak u svetu zemlju, ali nadam se da ću je ubrzo dobiti. Moja velika podrška u ovim trenutcima je i Alen Golać koji mi ovdje pomaže", kazao je Senad.

Za sve one koji žele pratiti Senadovo kretanje, mogu to učiniti i putem interneta na Facebook grupi.