Krenuo pješice na hadž
1.1k

Senad Hadžić leži bolestan u Jordanu, jede hljeb i so

Piše: J. H.
(Foto: Klix.ba)
Senad Hadžić, koji je na hadž krenuo 10. decembra prošle godine, trenutno se nalazi u Jordanu i, kako je kazao u telefonskom razgovoru sa svojim prijateljem Safetom Sakićem, nema novca i ne osjeća se dobro.

U današnjem razgovoru sa Sakićem, Senad je kazao kako ima jake bolove u stomaku.

"Evo, već dva dana ležim i povraćam. Mjesec dana ne mogu da podignem novac sa kartice, jer mi je blokirana, a novu nemam. Znaš kako je, imaš novac, a ne možeš ga podići da kupiš sebi da jedeš. Već četiri dana jedem samo hljeb i so. Jučer su me zvali troje ljudi da mi pošalju ručak da ne izgubim svijest, no nisu mi poslali", kazao je Senad u jutrošnjem telefonskom razgovoru.

Kaže kako još nema vizu i da ne može ući u Saudijsku Arabiju, ali se nada da će se i to brzo riješiti.

"Imam još nekoliko dana hoda do granice koju ću, ako Bog da, brzo pregaziti. Tada me čeka 1.300 kilometara da pješačim pustinjom pri temperaturama i do 50 stepeni, bez vode", kazao je Hadžić.

Na kraju razgovora, budući hadžija se zahvalio svima onima koji su mu pomogli u putu.

"Nekad preskočim jelo da iz Jordana pošaljem hediju u Bosnu bolesnoj sestri i siromašnima. Eto malo istine koja će razumnim vjernicima i dobrim ljudima biti dovoljna".

Podsjetimo, Senad Hadžić je 10. decembra 2011. godine iz Banovića pješke krenuo prema Mekki i Medini, na put dug 6.000 kilometara.