Iz moga ugla
0
Šteka plavog Waltera
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
poštovana gospođo Nuro Volim vaše pisanje i rado čitam sve što napišete. Imam sve vaše knjige. Ona knjiga, mislim da se zove \"Bio je 13. juli\" rasplakala me kao malo dijete. Danima sam bio bolestan poslije čitanja. Poštujem svaku vašu riječ, s poštovanjem izgovaram vaše ime zbog vašeg ostanka u ratu i pomoći koju ste nesebično davali svima nama, zajedno sa vašim mužem. Imam primjedbu, hrabra doktorica iz Novog Travnika Jasminka Suslovski, nije muslimanka, ali je bila heroj naše 708. bb i ratne ambulante, spasila stotine ranjenika.Jasminka je bila žena doktorica 7. korpusa, ne smijemo je zaboraviti
Pozdrav Knjiga se zove \"Kad je bio juli\", pozdrav za Bosanca i sve poštovaoce kniževnog djela naše drage dr. Nure. Bosanac sve je onako kako si napisao
gosp. nuro, cestitke na djelu Amanet, to je toliko poučna, duboka, mudra, starinska a ujedno za cijeli zivot (sve vremena) knjiga.
Gospodjo Nuro, posto ste vi ljekar, mozete li mi dati savjet u vezi izbora faxa, medicina ili biohemija? Ali u inostranstvu. Za medicinu treba prijemni, dok za Biohemiju ne treba.
slatko, nuro, slatko... inace, meni je najdraza kad umrem da se smijem pusa
\"Travničani znaju kazati da u Bosni postoje samo tri gospodska grada. Naravno, Travnik je jedan od njih ali obično zaborave kazati koja su preostala dva.\" Pa, istina je. Iako nisam Travničanin. Ovako nešto može izaći iz pera travničke hanume - škrte na riječima a s ono malo što koristi opiše onako za što bi drugi pisci trebali povelike pripovjetke. Cijenim Vas kao Bosanku, doktora, kolegu vojnika a prije svega kao čovjeka jer danas po Bosni takve \"lučem treba tražiti\". Ali, zamjeravam Vam. Dovodite me i do smijeha i do plača. A to je opasno po moj srčani pritisak. Eto, zato Vam zamjeram. I nešto razmišljam da Vas uzmem za porodičnog doktora pa da mi kakve tablete propišete. Za pritisak jakako. Kako se nasmijah za \"džanki\"-ja u prošlom tekstu tako sada uistinu zaplakah za Šaćirom kao da mi je rod rođeni. Usput, ima li kakvih vjesti o \"džanki\"-ju? Molim Vas nastavite pisati. Mogu nam sve oteti, ali sjećanja nikako.
Ja bih volio saznati kojim se bobama ova gospođa lupa, da i ja probam taj fairy-land...
istina u Travniku je bila epidemija trbušnog tifusa mislim 94 ,
dr. Nuro zasto promovisete pusenje ? Salim se naravno.... Imate moje duboko postovanje za stil pisanja koji nikoga ne vrijedja ali dokuci istinu ...
Gospođo Bazdulj, pozdravlja vas redakcija časopisa (sic!) :D
Od \"Ruže\" poštujem svaku vašu riječ. Ne sjećam se rata , i zato želim da se zahvalim što nas sve podsjetite na neke stvari koje nikad ne smijemo zaboraviti..
Kad je to u Travniku bila epidemija trbušnog tifusa , vi ste izleda bili u nekom pararelnom svemiru za vrijeme rata ,bio sam ovdje čitav rat i nemam blage veze da je bila epidemija . Svaka čast talentu koji imate ali koliko ja vidim vi ste bili u nekom drugom Travniku a ne u onom mom.
Tesem se ko teen-ejdzerka, svaki ambiciozan je dobrodosao na probu.
@Inspektora dragi inspektore ja sam već postavio diagnozu samo što su mi obrisali komentar pa se ne vidi više, nego na tebi je sad da malo istražiš o kakvoj travastoj biljci je riječ što toliko dimi i ima karakterističan miris na daleko prepoznatljiv , hvala unaprijed
SVAKA ČAST GĐI. NURI JER JEDINO NA NJENOM BLOGU OVDJE NA SA-X SE MOGU OSTAVLJATI KOMENTARI !! KOD OSTALIH NE MOGU.. VJEROVATNO SE BOJE KOMENTARA I PROVOKACIJA..A TAKO MI JE DRAGO ŠTO NURI TO NE SMETA I ŠTO JE U PRAVOM SMISLU RIJEČI VELIČINA !
tekst mi je na neki način uljepšao dan...podsjetio na to koliko sam sretan što sam preživio rat i onu svu ratnu i poslijeratnu neimaštinu.. a cigare.. i mama i ja smo išli po komšiluku tražiti cigaru za tatu koji je \"okorjeli\" pušač..i znali smo iskupiti po tri-četiri dnevno..a bilo je i slučajeva da su nas ljudi vratili a znali smo da imaju barem kutiju u tom momentu.. bilo, prošlo, ne ponovilo se !
Gospodjo Nuro, o kojoj se tacno suhoj travi radilo?