Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pametnom dosta... http://documents.tips/documents/vego-marko-zbornik-srednjovjekovnih-natpisa-bih-knjiga-4-sarajevo-19701.html
Velika je greska sto je BiH pristala na ovaj zajednicki projekat sa susjedima jer sama cinjanica da je 22 od 30 lokaliteta u BiH je dovoljno da je BiH mogla sama traziti uvrstavanje stecaka na UNESCO listu jer sigurno ovih 8 ostalih nece ni pomoci ni odmoci pri donosenju odluke, a osim toga, stecak je samo bosanski, a na tlu okolnih zemalja se nasao jer se tamo nekad prostirala bosanska drzava! Ali eto, ima onih koji tumace da su bosanki kraljevi bili srpski bosanski kraljevi ili kako vec!
smijesno je kada ljudi sa ovih prostora sami sebe ubjedjuju u vrijednost onoga sto im djedovi njihovi ostavise time sto je nesto proglaseno za 'spemenik unesco-a" umjesto da to osjecaju u svojoj dusi i u svojok krvi. Mora stranac da ti potvrdi vrijednost tvoje istorije i kulture prije nego sto ti sam mozes da je osjetis u pocnes da je uvazavas.
Znaci 74% Stecaka se nalazi u BiH, ali s tim da komsije nemaju svoju kulturnu bastinu onda moraju od nas posuditi... I stecci sami govore sve, i mnogo toga o proslosti, sadasnjosti i buducnosti simbolicno je pretstavljeno steccima... da su bili ista manji svi bi bili pokradeni, ali kao sto ni u popisu nije uspjelo nece ni ovu cinjenicu uspjeti po bilo kakvim dogovorom iskriviti... neka vas dusmane bodu u oci ove stecci sto su naspram sehidskih nisana nasih pradjedova