Klub Bošnjaka
0

Stavljen veto na Zakon o policijskim službenicima RS-a

FENA
Narodna skupština RS
Narodna skupština RS
Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske stavio je danas veto na Zakon o policijskim službenicima, koji je Narodna skupština RS-a usvojila na posljenjoj redovnoj sjednici.

Predsjednik bošnjačkog kluba Edin Ramić pojasnio je da član zakona koji se odnosi na proporcionalnu zastupljenost policijskih službenika, u skladu s Ustavom RS-a, treba definirati na način da se predvide procedure i način na koji se može taj ustavni princip provesti u praksi.

Klub Bošnjaka je na današnjoj sjednici razmatrao i izmjene i dopune Zakona o radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) te zauzeo stav da postoje odgovarajuće nejasnoće u izmjenama tog zakona.

„Stiče se utisak da RTRS želi potpuno proizvodne i tehničke kapacitete staviti izvan upravljačkih struktura korporacije javnih RTV servisa BiH“, rekao je Ramić novinarima u Banjoj Luci.

Precizirao je da će Klub Bošnjaka, nakon konsultacija sa stručnjacima za ovu oblast, do ponedeljka odlučiti da li će i na ovaj zakon uložiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.