Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve što ne može po zakonu može na silu i protestima.
O nekoliko slicnih slucajeva gdje su zenama samohranim majkama dodjeljeni firmini stanovi na osnovu poginulih u ratu muzeva koji su bili dugogodisnji radnici tih firmi. Nakon izvjesnog vremena majkama maloljetne djece je "ponudjen otkup stanova" za iznos od 20-30.000 km ili delozacija . Zene uzele kredite i uplatile trazeni iznos direktorima firmi i izvisile,jer je doticni vec prodao stanove za veci iznos. Epilog ,jedna od njih zavrsila u bolnici sa dozivljenim nervnim slomom
...zbog prijetnji direktora da ce joj ubit djete ako ga tuzi i naravno da se nije usudila a ni druge nisu bolje prosle. Eto to je samo jedna u nizu situacija stanja u drzavi. Ebaji ga ,bitno je da se zaposlenima ne blokiraju ceste protestima.Jel tako narode? Tuga!
...zaboravih da dodam, da im uplaceni novac za"otkup stanova" NIJE NIKAD VRACEN ,niti jadnice imaju kakve dokaze da su dale novac doticnim.
Mrtva trka od čega mi je muka. Od naivnosti ove sirote žene koja očekuje da bilo koja firma u današnjem vremenu daje "firmine" stanove "običnim radnicima". Ta je praksa zakopana zajedno sa bivšim režimom. ... ili od licemjerstva u porukama podrške internet ratnika, kad nivo empatije našeg naroda opisuje stara "tuđa ruka svraba ne češe", a elan za založiti za bilo šta što nije vlastita guzica je ravan solidnoj nuli.
Ovaj nece nista dobiti sa ovim a nece ni sa tim prijavama.Podnio krivicnu prijavu protiv pravnika u centru za besplatnu pomoc koji mu nije rekao da se moze zaliti a to sto on kao dugogodisnji radnik nije naucio gdje i na sta se moze zaliti, to nista. Sto nije angazovao advokata pa bi mu rekao da se moze zaliti..
Evo prilike da vladajuca birokratija i oligarhija pokaze svoje pravo lice i nalicje. Dali je Fudo na odmoru ili je sluzbeno odsutan?!
nema vise stanova na poklon...........to je nekada bilo
@praznaprica mozda.........i uvijek je to bilo tako....i tada pa i danas...........jedno treba znati, uzdaj se u se i u svoje kljuse.....od drzave ne ocekuj vise nista
IZDRZI I NE DAJ SVOJE PRAVO! AKO JE IKO ZARADIO HLJEB TO SU STARI RADNICI ZENIČKIH PRDUZEĆA: ŽELJEZARA, IZGRADNJA, GRADNJA!