Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@@testera po pitanju krađe šume tu nema pravila,kradu SVI OD SVIH,najčešće su na udaru šume koje su u vlasništvu starijih osoba ali nemora biti pravilo,kombinacije su brojne. Zaključak Držati šumu kao imovinu je veoma nezahvalno.
Ispričavam se, mislio sam da je neki balavac zadojen mržnjom. Vidio sam video i žao mi je tih ljudi. Oni kažu da su problemi počeli prije 20 god, znači od kad je nacionalizam postao dominantan na ovim prostorima. Upravo zato sam protiv toga da sve gledamo kroz nacionalnu prizmu, jer nas to sprječava da napravimo nužne promjene ka modernom društvu u kojem ćemo se svi osjećati sigurno i imati neku ekonomsku perspektivu. Sadašnje stanje odgovara jedino onima koji vladaju u BiH, a građanima i narodima nikako.
za tebe što se praviš pametan, a nemaš pojma. bitno je tko je vlasnik šume i imanja. kriminalci lako nanjuše obespravljene i nemoćne i počnu ih pljačkati. tako je i u ovome slučaju. potrazi na google termin: \'Ni Djece, Ni Pjesme\' pa pogledaj video, snimljeno desetak km južnije o tuzle, ista priča kao i sa ovim šumokradicama. i jos nesto, testera koristi racunar vec 14 godina.. razguli..
Kako možeš naučiti pisati na računaru, a biti tako glup. Nije bitno tko je vlasnik šume, već da shvatiš u kakvom lopovskom sustavu živimo i da ga treba mijenjati. I ja iz prve ruke znam da institucije u ovoj državi ne rade svoj posao. Kad se nađe neki čovjek koji hoće da radi pošteno i po zakonu, tretiraju ga kao crnu ovcu i naivčinu. To treba mijenjati.
@ zgembisimo, nisu to srpse sume, vec hrvatske, hajd zdravo
Meni je poznato (iz prve ruke) da se ovo isto dešava i u Kantonu sarajevo - tačnije gornje Vlakovo. Čovjeku kradu šumu godinama a poslednjih godinu-dvije skoro svakodnevno. Situacija ista - obavješten svaki put šumar i MUP ali niko od njiih ne čini ništa ... hoće li vlast išta učiniti da spriječi i ovu krađu ?
Sad fino obojicu natjerati da sade nova stabla do kraja zivota. Stoka zna samo sijeci a nista saditi!
Takvo stanje je svugdje, i za to je kriva vlast. Kako bi im smetao sitni kriminal, kada se oni bave krupnim. Najgore u ovom društvu je što svi prihvaćaju lopovluk kao nešto sasvim normalno. Jedino rješenje je temeljita promjena vlasti, i da se svi državni i javni službenici podvrgnu strogoj kontroli, a oni koji su se već ogrezli u kriminal otpuste i kazne.
Pa dobro za stoku sitnog zuba i sitni kriminal fakat da ne reagujemo to Vlada napise simbolicnu kaznicu i to je to
joj postenih ljudi,i dobrog zakona i policije,ma prijavis kao da nisi ni prijavio u RS-u kradu kako kradu
Ma jes .k.ur.ac zasticen je samo paksu dodikov.
U Republici Srbskoj nije sjecena suma ciji su vlasnici muslimani U Srpskoj postoji policija i tuzilastvo i sve je zakonom zasticeno
KO POKRADE MUSLIMANSKU SUMU PO MUSLIMANSKIM SUMAMA PO RS-U?
I ovo je Bosna i Hercegovina
Da ovi Tuzlaci miroljubivi multietnicari jos od Brcanske