{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stanovnici Općine Novi Grad sve zabrinutiji zbog pasa lutalica

F
13.9.2011. u 20:02
0
54
Stanovnici Općine Novi Grad sve zabrinutiji zbog pasa lutalica
0
Stanovnici Općine Novi Grad sve zabrinutiji zbog pasa lutalica
Općina Novi Grad Sarajevo već godinu dana insistira na rješavanju problema pasa lutalica, a općinski načelnik, Damir Hadžić, prvi je pokrenuo pitanje zbrinjavanja ovih životinja.
U junu je potpisan Sporazum o realizaciji projekta "Izgradnja Skloništa za nezbrinute životinje - Azila za životinje“.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo (KS), Grada Sarajeva, te općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, Ilijaš i Hadžići te JU Terapijske zajednice KS - 'Kampus' utvrdili su međusobna prava i obaveze.

"Bili smo inicijatori rješavanja ovog problema. Odmah smo izdvojili 70.000 KM za izgradnju Azila za životinje i dio tih sredstava već uplatili na račun JU Terapijske zajednice KS - 'Kampus' kako bi se započelo sa izgradnjom 600 boksova neophodnih za smještaj pasa lutalica. Izdvojili smo i 30.000 KM neophodnih za sterilizaciju i kastraciju ovih životinja", rekao je općinski načelnik Damir Hadžić.

Dodao je da pisma i apeli zabrinutih građana neprestano pristižu na adresu Općina Novi Grad Sarajevo da se pitanje pasa lutalica mora što prije riješiti.

"Iskreno se nadamo da će predstavnici svih nivoa vlasti, a naročito potpisnici obavezujućeg Sporazuma o realizaciji projekta 'Izgradnja Skloništa za nezbrinute životinje - Azila za životinje' što prije pristupiti, kako izgradnji Azila za životinje, tako i planirati daljnje mjere suzbijanja pojave napuštenih životinja u našem gradu“, istakao je Damir Hadžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: