Smijeh u NSRS-u
736

Stanivuković: Dodik pali bojler kada je jeftina, Željka otkazala sjednicu da bi se tuširala

Klix.ba
Draško Stanivuković, jedan od organizatora današnjih protesta u Banjoj Luci zbog poskupljenja električne energije, nasmijao je zastupnike u Narodnoj skupštini RS-a tokom rasprave o Nacrtu zakona o električnoj energiji.
Stanivuković (PDP) je replicirao zastupniku Srđanu Mazalici (SNSD) koji je, nakon što je "posavjetovao" građane putem društvenih mreža kako da troše električnu energiju, obrazložio to i tokom sjednice.
"Mnogi od nas se trude da čekamo jeftinu električnu energiju pa da onda uključimo neke kućanske aparate, da onda uključimo bojler, veš-mašinu, mašinu za suđe i nešto slično", rekao je Mazalica.

Zastupnici su dobacivali tokom njegovog izlaganja, zbog čega su bili upozoreni nekoliko puta.

"Ja sam čuo da gospodin Dodik isto gleda kada će bojler uključiti po jeftinijoj tarifi, Željka jednom otkaza sjednicu Vlade pa se istuširala kada je jeftnija struja (...) Gospodine Mazalica, kada smo kod toga koliko trošite, možda vi trošite manje struje, jer nemate kose pa se brzo operete pa manje i vode plaćate. Ko vjeruje u tu priču? Da neko iz SNSD-a gleda kada uključuje bojler", rekao je Stanivuković, na što su se svi nasmijali.

Osvrnuo se i na današnje proteste kazavši kako želi da građani izađu zbog kupovine novog aviona u vrijednosti od 19 miliona KM uz pjesmu "Avionu slomit ću ti krila, da ne letiš škola bi bila, bolnica bi bila i vrtić bi bio i sve bi bilo".

"Evo, izlazimo zbog aviona - 19 miliona KM i helikoptera - 10 miliona KM. I pozivam zdravstvene radnike jer sam rekao da je potrebno 30 miliona KM da im se povećaju plate za 10 posto. A vi dali da gospoda krilata, a vi stvarno krilatate", rekao je Stanivuković simulirajući let.

Riječ je o proceduri koju je Vlada RS pokrenula za kupovinu novog aviona tipa Cessna, koji bi se na banjalučkom aerodromu trebao naći u novembru. Kao razlog je navedeno da je stari avion u kvaru već dva mjeseca te da je zbog visokih troškova obaveznog remonta i iznajmljivanja drugog aviona u tom periodu donesena odluka da bude kupljen novi avion.