Obratili se Vladi KS
98

Stanari sarajevskog naselja Otoka negoduju zbog napuštenih vozila, zauzimaju parking mjesta

Dž. L.
Foto: Čitatelj
(Foto: Čitatelj)
Stanari stambenih zgrada u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Otoka ogorčeni su zbog neregistrovanih automobila koji im zauzimaju parking mjesta ispred zgrada.

Kako kažu, svakodnevno trpe probleme s pronalaskom parkinga, a dodatne poteškoće stvaraju im neregistrovana i napuštena vozila koja mjesecima zauzimaju parking prostor.

Stanari su se obratili i Vladi Kantona Sarajevo kako bi prijavili pet neregistrovanih vozila, na što su im iz Vlade odgovorili da se ta vozila već nalaze u njihovoj evidenciji.

"Uredno plaćamo registraciju i sve poreze na svu pokretnu i nepokretnu imovinu, a ispred vlastite zgrade ne možemo naći parking prostor", požalili su nam se stanari koji se nadaju reakciji nadležnih organa.

Podsjećamo, uklanjanje oštećenih, dotrajalih, napuštenih i neregistrovanih vozila propisano je Zakonom o uređenju saobraćaja Kantona Sarajevo koji je na snazi od 2017. godine.

Ovim zakonom propisano je da troškove uklanjanja ovih automobila s parkinga snose vlasnici vozila. Ukoliko vlasnik vozila nije poznat, onda troškove snosi Kanton Sarajevo.

Napuštena i neregistrovana vozila ili olupine na parkingu mogu evidentirati policijski službenici ili komunalni redari koji službenu zabilješku potom predaju policiji.