{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta upisati? Budući brucoši se informisali o fakultetima u Sarajevu

17.11.2015. u 15:38
123
62
Šta upisati? Budući brucoši se informisali o fakultetima u Sarajevu
123
Danas je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici, u organizaciji nevladine organizacije Demokratski omladinski pokret, otvoren Sajam visokog obrazovanja.
Budući da se danas u svijetu obilježava Međunarodni dan studenata, nevladina organizacija Demokratski omladinski pokret je odlučila obilježiti ga ovim događajem.

Dženana Masoud, jedna od organizatorica Sajma visokog obrazovanja za Klix.ba je kazala kako su učenici pokazali veliki interes za današnji sajam i došli su da se informišu o fakultetima, stipendijama, finansiranju i sl.

Učenici su na štandu imali priliku dobiti direktne informacije o fakultetima, načinima studiranja, te svim ostalim detaljima koji su ih zanimali, a potrebni su im kako bi finalizirali svoju odluku o tome koji će fakultet upisati.

"Reakcije su pozitivne, učenici su sakupljali promo materijale, ispunjavali upitnike. Oni su uglavnom sigurni u svoje izbore i znaju šta žele upisati, dok neki još uvijek razmišljaju", kazala je Masoud, dodavši kako ovaj događaj žele pretvoriti u jednu praksu koja će se održavati i u narednim godinama.

Učenici su danas mogli dobiti informacije o sljedećim fakultetima: Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju, i sigurnosne studije, Fakultet zdravstvenih nauka, Burch univerzitet, Ekonomski fakultet, Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Šumarski fakultet, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Internacionalni univerzitet Sarajevo (IUS), Građevinski fakultet, te Medicinski fakultet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: