Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bingo kralj ugroženih radnika!
I taj isti radnik sretan kada cevap zacvrci jer pobogu, zasto se ne bi opustio i proveo taj jedan dan, a 364 druga ce da robuje. Svijest radnika kao kod bekana na ispasi.
Tacno tako... Tirani. rade sta im je zelja. Iskoristavaju radnike. Prave od njih jadnike,pacenike...sram da ih bude. Bingo je sve samo ne neko ko postuje prava radnika. Radit za praznik rada je dno dna.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
1 Maj u svijetu: protesti, često i vrlo nasilni; 1 Maj kod nas: more, janjetina, izlet.... Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.
Ostala ljudima navika obiljezavanja 1. maja rostiljanjem, iz sistema kada nije bilo potrebe da radnik prosvjeduje. 😉
pa svemu ovome ste vi krivi, jER KAZETE DA, JA PRIHVATAM SVE USLOVE. Dok je takvog razmisljanja ovkao ce i biit, I bogatasi i čelnici neće ništa mijenjati. Dok je ovaca bice vune.
u BH da postoji praznik NERADA, taj dan bi se radilo
ova Mersiha i ovi ko fol sindikati samo postoje DA PRICAJU I IZJAVE DAJU u medijima, i to je to. Neamju nikakvu funkciju. Samo pricaju.
Obzirom da bingo zaposljava hiljede ljudi. Kao i konzum. Sastanite se i izadjite i napravite prave proteste, a ne vi cete otici i raditi kao zadnji levati za 1 maj.. . Ali posto je to samo suplja prica nista od toga. Ostat ce sve isto plate 600 KM i svi sretni ajde cao
1.maj znači 10 upola sa lukom
Ja sam trgovac pa kad su protesti nek izadju i ostali nek daju podrsku ovim ljudima fol kad je praznik svi nas zale a navalle u 7 sati da kupuju nemora niko kupovati taj dan nek protestuje a ooslodavci su pravi robovlasnici Amko Konzuum Bingo...
Nije kriv Dodik ni Bakir ni Komsic ni Bingo. Kriv je svako od nas ko na taj dan udje i kupi nesto kod trgovaca.
Nista ni kafici nisu bolji, gazde vozaju q8, a konobar na minimalcu, sva sreca mu se svela na baksis. I uredno rade Bajram nove godine, 1. maj itd. I takvih je 95posto kafica.
1.Maj znaci da se dobro balzamujem i olešim.
Uopšte nisam čitao teks ali evo, žena mi radi kao trgovkinja i nikad nije imala slobodno za taj praznik rada gdje se svugdje obilježava neradnim danom, nije problem taj jedan dan u godini šta je sa Nedjelja???
Titu sad da izvade iz groba i da opet umre mi bi radili taj dan
Nek naši sindikalisti organizuju roštiljanje. Protesti i štrajkovi su im veći strah i trepet nego poslodavcima. Predsjednici sindikata su obične marionete SDA i Vlade.
Neki rade za 1. Maj, a neki em ne rade za 1. Maj (iako je vikend) em pomjere ga za ponedjeljka da ne bi opet radili, a oni sto su radili opet ce u ponedjeljak radit. I onda neko pita sto narod ide iz ove zemlje, nigdje se ne živi ko u Bosni.
dobro vam iutro.
gooUser1612866209@ Zašto pametni da glasuju,kad im glas isto vrijedi kao i glas debila.