Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valjda se u mjesto rodjenja upisuje ime mjesta pod kojim si prvi put upisan (iz prvog rodnog lista). Tako i nama koji zivimo vani, a rodjeni smo prije raspada Jugoslavije svima pise npr . rodjen u Zagrebu-Jugoslavija, rodjen u Beogradu-Jugoslavija, rodjen u Sarajevu -Jugoslavija, rodjen u Ljubljani -Jugoslavija. nema razloga da nekom danas ne pise rodjen u Bosanskom Brodu, ako je rodjen u Bosanskom Brodu.
A sta sa rodjenim u selima koja su zbrisana sa mape i koja su pretvorena u sikare za 20god. kao sto je moje selo ?
pa ja to ti i kazem boli tebe k.... za Bosanskim Novim, preurbana si ti za to :D
@kemicaruuuuuuuuuuuu!!!! ili si mozda hemicarrrrr Sto guras nos gdje mu nije mjesto? Ne treba djevojci pasos, jer ga vec ima i nazalost nece iz BIH, nego ne zeli porez da placa u RS-u!!!!! A tebi ako je toliko stalo do Novog, bori se ti za ime pametnjakovicu, uopce ne znam sta ces dobiti sa tim, jer to nece promijeniti nezaposlenost, nacionalizam, jad i bijedu ovog grada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postoji samo JEDAN Novi Grad: Novi Grad (Sarajevo)!!
ne mogu ovih modernih istetoviranih cura iz Novog, pa bona zahtjevaj da pise Bosanski Novi, a ne da te samo interesuje pasos pa sta god da pise u njemu i da ides vani.
Biće Srbija jednog dana Nova Turska, mamicu vam genocidnu.
NIKOLA TESLA... SVAKA TI DALA ZA OVAJ KOMENTAR... NAJBOLJE BI BILO DA SE SVI PONOVO RODIMO... PIK JA NA HAVAJIMA
Evo upravo je upisan Novi Grad kod mene, sada mozete bez problema vaditi podatke.
ovo nam je brat mile m pod bubrege upakovao nataknem ga na drsku od metle
BOSANSKI NOVI je bio i ostao Bosanski Novi. Danasnje ime \"Novi Grad\" su objavili kad je etnicko ciscenje haralo tom opstinom. Za nas, Bosanski Novi je bio i ostao. Ti koji su mu ime promjenili su ti isti koji nam kroje historiju i granice drzave. p.s. ovi sto govore kako \"vecinski narod\" zeli ime Novi Grad, mogu da lupetaju jer taj sadasnji \"vecinski narod\" je sisao sa sela, ili se naselio u Bosanski Novi kao posljedica \"Oluje\" iz Hrvatske. Zna se vrlo dobro ko je vecinski narod u Bosanskom Novom bio dok se nije etnicko ciscenje sprovelo i dok grad nije preimenovan u \"Novi Grad\"!
Nek se (čitateljka) ponovo rodi. Taman će tad ona odredba, da rodni list ne može bit stariji od 6 mjeseci, imati smisla.
Ne mora ići u Novi Grad. Dovoljno je da ode u Istočno Sarajevo, jer svako lice rođeno na području Republike Srpske može izvaditi matične listove (izvod iz knjige rođenih) u bilo kojoj opštini u RS. Toliko o putovanju o 300 km.
A šta ćemo sa onima koji su rođeni na selu pa su šljegli u Sarajevo? Nikako da nađu svoje rodno selo, a od Sarajeva napraviše kasabu...
Karadza polupismenjak! hahaha
ocito su profulali rupu tvoje babe, jer uzevsi u obzir da su autrougari donijeli napredakna ove prostore, tvojoj porodici ocito nisu donijeli napredak u smislu poboljsanja IQ-a, ipak je ostao na razini pracovjeka.
Nije niko ni pitao narod kad su austrougari dodavali gradovima \"bosanski\" kad su stvarali novu, vjestacku bosansku naciju