Tri decenije od smrti velikana
72
Šta je ostalo od ateljea Meme Derviševića?
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pravo mi je zao sto je atelje ovakav ali cini mi se da je i VRIJEME kao i ovaj atelje cak je i ova kisa kao ovaj atelje nesto kontam da smo i mi svi LAGANO kao ovaj atelje
Zasto Mister Jasmin...onako pametan covjek...nesto ne preduzme po pitanju ovog objekta od izuzetno historiske vrednosti???
Fabrike, drugovi! Fabrike nama trebaju. U SFRJ su ljudi klanjali i krstili se u fabrikama i od te zemlje je nesto bilo. A, danas? Danas nece niko u fabriku vec svi idu u crkve i dzamije.
treba tu napraviti dzamiju, sta ce nam umjetnost
Drug Marks je rekao da je ekonomska baza osnova duhovne nadogradnje. Da je to tacno potvrdjuju zivot i djelo pokojnog gospodina Derviševića. Jer dok se u SFRJ radilo i stvaralo bilo je i duha. A, raspadom SFRJ prestalo se raditi i stvarati te je nestalo i duha.
Ko je ono u Tuzli na vlasti godinama? Je li se bar ovo moglo dovesti u red za tolike godine?
Fundus je pravo je.bena rijec.
eto sada napravite mejtef hehehehehe
ja semi prije nekoliko dana prolazio pored kuce(bas sam isao na kicelj ) mislim da je malo glupo to renovirati da se gore izlozbe prave ili slicno prvenstveno radi lokacije,a onda sto ima vise prostorija u kojima se uzlozbe mogu praviti.Covjek ima sina u francuskoj koji se ne brine za ovo.
Zar je to sve sto imam ja od tebe zar je to sve sto je ostalo zar je to sve za ove duge godine i ako je, premalo je
BOLJE RECI BITNOST GULASHA IZ KONZERVE JE SVE AKTUELNIJA ZA RAZLIKU OD GULASA IZ KAZANA GDJE SVI ZAJEDNO JEDU BEZ OBZIRA NA KOLICINU SAFTA U TZV ISTIM PORCIJAMA
Tuzno... Slike sve govore gdje smo, sta smo, kud smo i s kim smo...
Ma j..o nas! Mi smo izgleda samo za cvrstu ruku, i samo tako moze nam se nametati i ukazati na znacaj umjetnosti i kulture. Ne bi mi to sami nikad! Nismo doduse i nikad sami inicirali bitnost kulture.
dje ovo, jes dobro za kakog kafica, tac nam umjetnost
treba ovo dat drugom memi zvanom morz