Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mame sa fb bolje od doktora znaju da su vakcine opasne....
Ne moras biti doktor da bi znao da ziva i drugi teski metali u vakcinama nisu dobri za nas, Sve je vise djece sa autizmom, daunovim sindromom, adhd-om, mucanjem i drugim smetnjama u razvoju, i ima korelaciju sa vecom stopom vakcinisanja, sto se i moze vidjeti kad se usporedi sa vremenima dok je stopa vakcinisanja bila niska.
Vjerovati "nauci" u ovom slucaju farmakomafiji je suludo. Vi mislite da korupcije samo ovdje kod nas ima, ima je svugdje. Sam Pfizer je morao placati milionsku odstetu jer su potkupili naucnike 2009/10.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Hripavac je hrvatski a veliki kasalj bosanski.
Ubise vise ovaj narod,samo neke bolescure dodijali su i bogu i narodu,od corone popeli su se narodu na glavu
Kljucna izjava; " za titino vrijeme".. samo to sam htio reci
Diteper vakcina odavno postoji. Ali fejsbuk mame znaju bolje.. nemam ništa protiv toga da ljudi slobodno biraju hoće li im djeca biti vakcinisana ili ne, ali bi uveo kaluzulu da u slučaju da obole od bolesti koje vakcina sprečavva ili ublažava, nevakcinisanjem gube pravo liječenja u javnim ustanovama..
bilo je pitanje dana kad ce se veliki kasalj ili pertusis pojaviti. sad ide difterija itd..sve sto su vakcina i kolektivni imunitet drzali pod kontrolom. Svjedočimo nazadovanju kao globalna nacija. ni u drugim zemljama nije bolja situacija
Ne može se porediti Titino doba sa sadašnjim. Tad je naša država pravila sama vrhunske vakcine koje su podlijegale strogoj kontroli. Zagrebački imunološki zavod je pravio vakcinu protiv morbila, rubeole, zaušnjaka i mnoge druge. Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak je pravio BCG vakcinu, vakcine protiv difterije i tetanusa, velikog kašlja, oralnu polio vakcinu, vakcine protiv gripe. Danas toga više nema.
Evo ja djecu nisam vakcinisao, a sebe sam vakcinisao sa sve i jednom vakcinom, od kako sam primio COVID vakcinu nisam dobar (stalno neke bolesti). Medjutim kad vidim trenutnu situaciju vidim da sam ispo glup sto sam se vakcinisao. Vakcina je propaganda da bi farmaceutske kuce zaradjivale pare!
Farmaceutske kuće će mnogo više zaraditi prodajom lijekova da ti izliječe/olakšaju bolesti koje se mogu prevenirati vakcinama, nego prodajom vakcina. Ali nemaju teoretičari zavjera dovoljno intelektualnog kapaciteta da to skontaju.
Sigurna 1 marka je bolje od nesigurnih 5 ;)
Zatvoriti granicu sa Hrvatskom
Naše dijete bolovalo veliki kašalj sa 9 mjeseci. Antibiotik nismo uzeli ker bi mu to sako odmoglo, već smo mu davali ogromne količine Sodium Ascorbate (c vitamin) I podigli dijete sportskim avionom iz Visokog na 3000 m. Potrebno je da se ta visina promijeni u roku od pola sata da se smjer dlačica okrene na drugu stranu. U toku istog dana, dijete je skoro prestalo kasljati i izbacivati slajm. Sada ako ikad dobije veliki kašalj, neće ga vise ni osjetiti.
Uvod u Coronu 2.
Mislimo da smo najpametniji, ali smo ustvari toliko zaostali da to nije normalno. Culi nece da vakcinise djete. Ako se djetetu sta desi optuziti roditelje za ubistvo.
Gledaj vani toplog vremena u decembru, nece me iznenadati i kolera i malarija
Po meni nema nikakve razlike izmedju antovaksera i terorista.
Nauči da pišeš idiote!
Kad bi bilo moguće da oboljevaju djeca samo onih pametbih fb majki koje ne dopuštaju da se djeca vakcinišu i bilo bi pravde. Ovako zbog njih će umirati i djeca savjesnih roditelja.
Kako, ako su njihova djeca vakcinisana?!🤔🧐
Problem su ovi nasi Facebook doktori, kako se u komentarima može vidjeti. pojma nemaju o cemu pricaju, citaju neke postove I onda dalje seru. prije vakcina je svako 5 djete umiralo, a 65 godina je bila duboka starost. o autu pričam sa mehaničarem, o frizuri sa frizerom a o medicini sa medicinarima. A teoretičare zavjere....
Ništa, šta hoćeš?