Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moramo znati sljedeće : Da se sada pojavila još jedna nevladina organizacija koja uzima /pere/ pare za palamuđenje o vizama. Pranje para preko ovakvih organizacija je postala praksa . A za uzvrat ja sam dobio jos jedan zakon po kojem ja i mnogo nas ponovno ne možemo uvesti auto starije 7 godina , jer se nekome čuva plodno tlo na osnovu kojeg opet uzima samo SVOJ narod.
Prvo što vlasti ove prčije od države trebaju reći svojim \"građanima\" (ako tu uopće ima takvih) je da ne podmićuju prometnu policiju u EU ko što su navikli kod kuće jer će im se nažvakat guzzova i odrat ih u svakom pogledu
pises s mog qrca sigurno pa ti tako lijepo xd seljacinoo, brate da ides sad na mjesec, ostanes gore 100godina, opet ces ti biti isti majmun.
Mi moramo znati da nemamo nikakvih prava , kako u EU tako jos manje u BiH. Jer evo kako protumaciti liberalizaciju kad samo djeca Budžetlija mogu izlaziti van granica. Mi bi trebali znati samo jedno a to je da se u ovoj zemlji plate u budžetskim institucijama moraju smanjiti za 50% i biti kao u Njemackoj i ostalim zemljama u EU , jer tamo imaju sss 800 EURA platu a VSS 1100 Eura. A smanjenje broja uposlenih budžetlija mora biti 70% Sve dok se ovo ne desi mi mali cemo da ovdje punimo budžet a oni ce da se setaju evropom i trose moje i nase !!!!
Ja sam Hrvat i putovnicu ima od \'93. I novca da hodam po svijetu, i ovo sad pišem s jednog prelijepog mjesta o kojem ti možeš samo maštati, pošto si ti to što si mislio da sam ja, tj. maj.munčina. Za par dana se vraćam kući, u Bosnu, a u siječnju opet na novo putovanje. A ti zijevaj, beri banane i nastavi ispijati kahve, kukati i tražiti sadaku.
rezim@majmune a da ti lijepo napises sto si se sve naucio u ovih \"godinicu dana\" koliko nemate vize, da poducis bracu kako tvoji srbi ko pobjegle kokosi traze azil po svijetu i kako prose po ulicama.
Pa ni ne kažem da su građani, i ćorav bi vidio da su seljačine. Zato kažem - za po.tu.rč.ad, tako bi trebalo. Ma ko će njih pustiti, kao da je neko željan te.ro.ris.ta u svojoj državi...
DKC@majmune sva krajina ima hrvatske putovnice. znaci nisu se usrali od srece za viznu liberalizaciju nit im je to bitno. ljaksino srednjobosanska.
Griješiš, nisu oni građani, to je sve go seljak...
nemoj se brate krajišnik da pališ na srpske provokacije,pa zar nisi skontao da ovo srbi pišu.
S obzirom na to da rvati i Srbi ionako imaju putovnice/pasoše i boli ih taki za bezvizni režim, program se trebao zvati \"Što po.tu.ri.ce trebaju znati o bezviznom režimu?\"
Izvini, ali vidi se da si sofer :))) Ako vec imas vizu, kao sto kazes da imas.Znas da mozes da ulazis i izlazis, koliko zelis puta. Tako je i ovde, samo sto nemas vize u pasosu a mozes da provedes 2 x 90 dana tokom jedne godine i da ulazis i izlazis koliko ti je volja. Tako ti je bilo i sa vizom, ako si je imao na godinu dana mogao si je imati na max 90 dana. Sto znaci da nema razlike sa vizom ili bez :) Kontas sada ?! :)) Znaci odgovor je da mozes uci i izaci koliko to je volja :)
Pusi nam ga kraisnik, haj usput pusi nam ga i dodik...
Mrznju treba utkati u novi ustav i zastiti je entitetskim glasanjem. Naravno treba uraditi sistematizaciju mrznje i njenu zastupljenost kako u parlamentu tako i u zastupnickim domovima, kao i u entitetski skupstinama i vladama entiteta, kantona, opstina i na kraju mjesnih zajednica. Predlazem da se osnuje strucna komisija na svakom nivou vlasti koja bi pratila mrznju i njenu zastupljenost i intenzitet kako bi mogli pravovremeno djelovati ako ne bude dovoljno iste. Kategorizacija mrznje je neophodna tako da recimo medjureligijsku mrznju nebi mogla zamjeniti medjuspolna ili medju kantonalna mrznja nego samo iskonska mrznja medju religijama. Medjuregionalnu i njenu podgrupu medjuopstinsku-medjuopcinsku mrznju iso tako nebi mogla zamjeniti neka druga recimo medjurasna mrznja itd. Smrt razumu zivjela mrznja! Srdacni pozdravi od vaseg Mrguda.
Da li iko zna odgovoriti na jednostavno pitanje: Da li je ogranicen broj ulazaka ili broj dana boravka u EU? Sofer sam i ako je ovo ograniceno na broj ulazaka onda mi je bilo bolje ranije jer sam mogao ulaziti i izlaziti koliko hocu sve dok vazi viza.Ja poslovno vozim vise puta mjesecno u EU. Ako je samo 2 puta godisnje onda nam vratite vize molim vas!!!