Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O kojem javnom RTV servisu govorite. O onome o kojem onaj poslanik u domu naroda Karamatic govori. Vi da pravite i bosnje da to placaju. Jesteli vi normalni. Koji vam je k...c dosta vise uhljebavanja pojedinih. Ako nece svi da placaju ugasite. Nece drzava propasti ako nema televiziju i onako niko negleda.
@jajce U pravu si, jarane. Ni ja, kao Hrvat, nisam za taj Karamaticev model televizije. Hej, Karamatic izjavi da njega ne zanima i da ne zeli slusati na TV-u o Olimpijadi u Sarajevu, jer oni,Hercegovci, imaju druge civilizacijske vrijednosti! Koja seljacina! I mene kao Hrvata, da takvi seljaci predstavljaju?! Nikad!
ovu komunističku grobnicu treba sravniti do temelja i javni servis negdje preseliti i dati ozbiljnijim ljudima...
@Ballout Nisu komunisti krivi za grobnice u ovoj zemlji vec nacionalisti!
@politika.je Bravo. Komunisti su barem nešto napravili čega prije nije bilo. Jest' od narodnih para, ali su napravili. Ovi uzimaju još više, a ruše i to što ima.
Kad se počne plaćat ja bacam televizore . Jer necu da placam tudže hirove. Do skoro nisu prenosili fudbalsku reprezentaciju BiH a rts prenosi Srbiju. Jel to normalno. I onda da placamo a da oni raspodijeljuju da mogu emitirat smeče. Mislim da se narodu puni kapa i da ce jos malo prelit,onda ce biti zajebano.
@fatamorganova Možes ti gledat šta hočes ali ja to neču da finansiram tu nastaje problem. Isto kao da neko dodje i želi da ti naplati sto gledas Hrt ili RTS. Jednu mogu plačat i to BHT ovo ostalo nek naplacuju putem ovih sto nam prodaju mrežu npr.telemach i dr..
Svaka izmjena u zakonu znaci da mi nesto placamo vise.
Zakon o zaštiti potrošača u č­lanku 33 i članku 38 kaže kako niste duž­ni platiti ukoliko nemate potpisan Ugov­or sa pružateljem usluga te ako za uslug­e nikada niste dobili račun ili opomenu. Zakonom o Javnom RTV servisu je data mo­gućnost emiterima da sklope Ugovor o nap­lati sa Javnim poduzećima ali i ukoliko ­emiteri sklope ugovor, u ovom slučaju sa­ telekomima, to ne obvezuje potrošača da­ se sa istim suglasi. Da bi potrošač ( u­ skladu sa važećim zakonom o zaštiti po­trošača BiH, odjeljak ekonomske usluge) ­imao obvezu plaćanja bilo kakve ekonomsk­e usluge (rtv taksa) mora potpisati ugov­or sa isporučiteljem predmetne usluge. Napominjemo i kako je svatko dužan prija­viti svoj TV prijemnik i kako tek Prijav­om u kojoj navodite kako posjedujete TV ­prijemnik stupate u odnos sa emiterom u ­komu ste dužni plaćati TV pretplatu. Tak­ođer napominjemo kako ne postoji zakonsk­i rok za prijavu TV prijemnika tako da ­ne kršite Zakon ukoliko isti niste prija­vili, te kako nikada nije formirano Povj­erenstvo za provjeru posjedovanja TV pri­jemnika. Federalna televizija, to jest RTV FBiH k­oja prikuplja TV pretplatu na području F­ederacije BiH kao dokaz o pruženoj usluz­i i dalje uzima izvode iz svojih poslovn­ih knjiga unatoč presudi Ustavnog Suda B­iH iz 2008. godine koja kaže kako Izvodi­ iz poslovnih knjiga nisu vjerodostojna­ isprava kojom se mogu naplatiti bilo ka­kva potraživanja, te kako je takva napl­ata moguća samo u komunalnim uslugama.
@DzamijaVelika Ako pitas ozbiljno evo ti odgovor. napisi tekst u WordPad ili kladblok neka bude koliki hoces 5000 znakova, kopiraj ga i ovdje paste. To je to
Ogroman novac se baca na ovo sranje od TVa. Izbacite govna napolje i dajte prostor studentima,beskucnicima,RVI....Sta god da naprave od ovog bunkera bolje je od ove govnarske televizije
federalnu ugasit,a ostavit bht mada i oni znaju srat
Fekalnu tv ugasiti i napraviti sasvim novu televiziju,sve trenutno zaposlene na biro.BHRT moze ostati ali nakon detaljne rekonstrukcije. I jos se moram osvrnuti na ovo o politickom uplitanju.Pa na fekalnoj je politicko uplitanje prisutno oduvijek ali to uplitanje im ne smeta jer dolazi od jugoslovenskih stranaka.
Bolje i da bude pod uticajem stranaka nego da ostane ovakav nakaradan, nepravedan, neobjektivan...sve u svemu, bolestan
Naše rukometaše i košarkaše ne možete prenositi a tražite pare...MRŠ STOKO PROPALI DABOGDA!!!
u prevodu ocajnicki pokusavaju iznaci rijesenje financiranja ovih nesposobnih uhljeba preko tudjih ledja mrs!!!!
ja nista nisam skontao ovaj tekst. mozda sam glup ali upravni odbor ovo upravni odbor ono a nigdje iz naslova sta ce to u praksi znaciti. ali eto do mene je
...za mene ništa. plaćam i ne gledam.