{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srna-Bajramović: Nije bilo nužno povećavati plaće u 2013. godini

F
8.4.2013. u 20:11
37
31
Srna-Bajramović: Nije bilo nužno povećavati plaće u 2013. godini
37
Srna-Bajramović: Nije bilo nužno povećavati plaće u 2013. godini
Segmedina Srna-Bajramović (Foto: Klix.ba)
Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović kazala je večeras u izjavi za Agenciju FENA da u vremenu kada je Kanton suočen s velikim deficitom svi ne snose isti teret finansijske krize, komentirajući tako povećanje plaće profesionalnim zastupnicima u Skupštini.
Najavljeno povećanje odnosi se na zaposlenike u organima vlasti Kantona i u skladu je sa usvojenim izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti u KS iz 2011. godine kazao je danas ministar finansija KS Muhamed Kozadra, nakon što je zastupnik Naše stranke Predrag Kojović iznio podatak da će zastupnicima biti povećane plaće i za oko 700 KM.

"Očito je da svi ne snose isti teret finansijske krize. Ne važe ista pravila restrikcije i štednje za sve, a iako je riječ o usaglašavanju s federalnim zakonom, SDP je glasao protiv ovogodišnjeg budžeta, između ostaloga, i zbog ove stavke", potvrdila je.

Ovakvo povećanje, dodaje, nije bilo nužno u 2013. godini iako se radi i usaglašavanju osnovice, budući da će ovo povećanje opet će biti preko "leđa građana" Kantona Sarajevo koje niko za takvo nešto nije pitao, a oni u isto vrijeme teško žive.

Budući da su paušali zastupnicima koji nisu profesionalni smanjeni za oko 300 KM, Srna-Bajramović je to pozdravila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: