{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednjoškolski centar Hadžići među pet najopremljenijih u BiH

F
25.3.2015. u 21:02
438
32
Srednjoškolski centar Hadžići među pet najopremljenijih u BiH
438
Puštanjem u rad školskog lifta za učenike s otežanim kretanjem i mokrog čvora za invalidne osobe danas je obilježena 37. godišnjica postojanja i rada Srednjoškolskog centra Hadžići.
Direktor Misim Gegić kaže da je ovo bila još jedna izuzetno uspješna godina za tu školu koja je među pet najopremljenijih u BiH, a svi važniji infrastrukturni projekti su završeni.

"Uz pomoć Vijeća Evrope i Evropske unije u toku ove godine realizovali smo obuku kompletnog školskog kadra za rad sa djecom s poteškoćama u učenju i razvoju. Od danas smo zvanično jedina škola u državi čije je kompletno osoblje certificirano za rad s ovom kategorijom", kazao je.

U protekloj godini škola je promovirala u stečena stručna zvanja i zanimanja 299 maturanata. Uvedena su nova zanimanja prehrambene i ugostiteljsko-turističke struke kako bi se pratila strategija razvoja općine Hadžići.

Uz pomoć Općine realizirane su brojne aktivnosti poput organiziranja prvog Hadžići Film Festivala, postavljene su kante za opuške i žvakaće gume, realiziran projekt humanitarnih kontejnera i mnogi drugi.

"Obilježavanju Dana škole osim učenika i nastavnog osoblja prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog, vjerskog i javnog života općine Hadžići, direktori osnovnih i srednjih škola i drugih javnih ustanova i javnih preduzeća Kantona Sarajevo te predstavnici ministarstava obrazovanja FBiH i KS", saopćeno je iz Općine Hadžići.

Općinskom načelniku i Općini Hadžići uručena je zahvalnica za realizaciju projekata opremanja i funkcioniranja škole, a upriličen je i prigodni kulturno-umjetnički program.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: