Komentari (176)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka čast omladino, posebne čestitke za odabir riječi. Pogledajte malo slike, hejteri... Očigledno su ciljane vojne mete a Sarajevo je ratnih godina bilo vojna baza iz koje je samo ratko mladic dozvoljavao izlazak.. Mamicu vam.
Žare... Snajperi su vaša furka i nemoj molim te snajpere da pominješ jer zaista nema smisla. Ustvari, kakva furka, bruka! Djecu gađati snajperom može samo četnički monstrum. Što se tiče raskrsnica... Od 92-95 u Sarajevu nije bilo raskrsnice na kojoj bi mačka opstala duže od 5 minuta tako da ne shvatam kakve su to teorije? Možda na ovaj tamić misliš, znaš li gdje je vozio, koga i zašto? A evo vidi kako je to išlo.. https://www.youtube.com/watch?v=wFtazqZUYqE
Takođe... https://www.youtube.com/watch?v=FjTit4T5u24 Ah, to herojstvo..
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Opet vecina naseg naroda se lize sa njima,slusaju najvece cetnike i cetnikuse.Bune se sto je Bazdarevic selektor a ne onaj drugi Milovan Rajevac ccc glupi Bosnjo. ALIJA IZETBEGOVIĆ BOŠNJACIMA "Prvo, ostanite to što ste. Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime BOŠNJAK, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem. Drugo, u ratu nam je naneseno ogromno zlo i nepravda. Ko može nek oprosti, ko ne može nije ni dužan. Zaboraviti niko ne smije, jer se zaboravljeni genocid ponavlja."
https://www.youtube.com/watch?v=pnZovn2zFks
Suvisneo je moj narode o tome pricati,zavadise se hrvati i srbi,a napadose bosnu i hercegovinu.Imaju nazalost svi dokazi da je Njfra tio hercegovinu da pripoji sebi ,to jest herceg bosna hrvatskoj,a Sloba jetio ostali dio to jest onaj dio sto se sad navodno zove R Mrska,a da muslimanima ostane findzan drzava.Obadvije drzabe i hrvatska i srbija su izvrsile agresiju na BIH,uz pomoc paravojnih jedinica,a opet eto im nije uspjelo.
Kako podjela moze biti opsada? Opsada je na Lenjingradu, a u grad pod opsadom ne stize oruzje iz USA, talibani itd itd....
Rat nije bio samo u Sarajevu
Ni onoliki arsenal nit onakva opsada nije bila drugdje u BiH, pitao bih te da je 2.maja palo Sarajevo šta bi sa nama bilo. Čisto onako napominjem ali u potpunosti se slažem s tobom, uz ovu dopunu naravno.
Operacija labrador, pogledaj cijeli film, pravo su ga djeca napravila, ali gledaj do kraja.
Svaka cast omladino! Napravili ste jedan obavezujuci prilog koji treba da se vidi u svim skolama, od osnovne do univerziteta. Neka postane obavezan dio istorije. Cestitke.
Genocidasi.
Odlično, bitno je da je počelo sa učenjem u školama o srpsko-crnogorskoj fašističkoj agresiji na nezavisnu RBiH, ne zaboraviti i da je '93 godine i hrvatska se uključila u agresiju, raditi na obrazovanju i pamćenju o posljedicama ove dvije agresije, masovnim progonima, masovnim logorima, masovnim silovanjima, masovnim grobnicama, genocidu i urbicidu...
ovo ucenici 3 razreda druge gimnazije!? ovo bi ja vratio u prvi osnovne!
SA KIM MORA DA ZIVIMO J...M VAM SVE CETNICKO
Sarajevo je danas super, sta su mu cetnici uradili i na sta je ovaj grad licio 1995.... Brzo ste svi zaboravili...
nadam se da ce doci vrijeme kad ce i srbi iste filmove snimati o svojim mukama ,, naravno ako ih nekoliko prezivi
Srednja Medicinska škola-Jezero je prošle godine imala duplo bolji film koji govori o ratnim dešavanjima u cijeloj Bosni i Hercegovini. Mnoge nevladine organizacije su ga pogledale i molile za kopiju, al' eto, očito nije bio dovoljno dobar da bi ga neki od naših "nimalo pristrasnih" web sajtova objavio. Ili je to možda što nije bila Druga gimnazija u pitanju? Hmm...
interesuje me da li se u tom dokumentarcu nalazi pokolj srba u pofalićima i na kazanima?
Da, pokolj Srba koji nisu htjeli otići iz Sarajeva i pridružiti se velikosrpskoj ideologiji, već su htjeli nastaviti živjeti normalnim životom. Te "Srbe" su ubili srbi.
Nisi ti problem društvu, nego svojoj porodici...