{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srednja elektrotehnička škola u Sarajevu obilježila svoj dan

F
17.5.2011. u 13:24
0
58
Srednja elektrotehnička škola u Sarajevu obilježila svoj dan
0
Otvaranjem novog kompjuterskog laboratorija, uz prisustvo brojnih zvanica, Srednja elektrotehnička škola u Sarajevo obilježila je svoj dan.
Učenici ove škole priredili su prigodan program i prezentirali uspjehe koje svake godine nižu na takmičenjima iz raznih oblasti.

Direktor Srednje elektrotehničke škole u Sarajevu Fahrudin Alihodžić kazao je danas da se 17. maj obilježava i kao Svjetski dan telekomunikacija, a tim povodom otvoren je osmi kabinet u posljednjih sedam godina, a treći multimedijalni kabinet i to od vlastitih sredstava.

"Na jednom spratu napravili smo centar izvrsnosti od 50 računara u kojima će se učenici educirati s najsavremenijim tehnologijama i pokušati napraviti dogovor da se tu vrši i obuka nastavnika informatike", kazao je Alihodžić.

Osam godina ova škola se, prema riječima direktora, sama finansira i ulaže sredstva u tehnologiju. Novootvoreni kabinet vrijedi oko 20.000 KM, a kabineti s 50 računara oko 100.000 KM.

Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić, koji je prisustvovao današnjem otvaranju kabineta i obilježavanju Dana škole, najavio je da će u toku svog mandata više pažnje posvetiti tehničkim školama, koje su u prošlosti bile zanemarivane.

"Sposobnost jednog društva da tehnologiju inkorporira u svoje obrazovanje najbolji je pokazatelj tog društva", izjavio je Suljagić.

Otvaranju kabineta prisustvovao je i zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Jonathan Moor, a tom prilikom kazao je da su učenici Srednje elektrotehničke škole budućnost BiH i zbog toga je važno ulagati u ovu školu.

Predstavnici Saveza inovatora Republike Hrvatske, koji su doputovali u Sarajevo, uručili su direktoru Alihodžiću prošlogodišnju posebnu nagradu za najbolju gostujuću školu iz inostranstva na njihovom takmičenju iz inovacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: