SDA
0

"Srbijanski i hrvatski političari se miješaju u unutrašnju politiku BiH"

Sarajevo-x.com
Stranka demokratske akcije (SDA) oštro osuđuje uključivanje političara iz Srbije i Hrvatske u predizbornu kampanju u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju za javnost pristiglom na našu adresu.

"Neprimjereno je da predsjednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić prisustvuje centralnom predizbornom mitingu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji će biti održan u Doboju. Smatramo da Tadić dolaskom na miting daje podršku Miloradu Dodiku, istom onom koji tvrdi da u Srebrenici nije počinjen genocid i koji stalno potencira otcjepljenje RS-a", poručuju iz SDA.

"Iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, pak, najavljuju da će na njihovom završnom skupu koji će biti održan u Velikoj dvorani SKPC 'Mejdan' u Tuzli prisustvovati bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Poznata je politika SNSD-a da poriče suverenitet BiH, ali nas čudi da se SDP u ovom slučaju ponaša kao SNSD. Očigledno SDP nema dovoljno svojih kvalitetnih kadrova pa u pomoć pozivaju one iz susjednih zemalja", navodi se u saopćenju.