{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija će pomoći BiH u borbi protiv komaraca: Zaprašivanje za tri do pet dana

A
23.5.2014. u 15:05
52
29
Srbija će pomoći BiH u borbi protiv komaraca: Zaprašivanje za tri do pet dana
52
Srbija će pomoći BiH u borbi protiv komaraca: Zaprašivanje za tri do pet dana
Srbija je ponudila pomoć Bosni i Hercegovini u zaprašivanju područja pogođenih poplavama kako bi što hitnije bio riješen problem sa najezdom komaraca.
Zaprašivanje bi trebalo početi u roku tri do pet dana.

Na inicijativu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, srbijanski premijer Aleksandar Vučić je izrazio razumijevanje za problem s kojim se BiH suočava i kazao da će Srbija rado pomoći BiH 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda od jučer je u stalnom telefonskom kontaktu sa premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem s kojim je razgovarao o suradnji i koordinaciji Bosne i Hercegovine u zaprašivanju poplavljenih područja kako bi se spriječilo širenje komaraca koji su najčešći prenosioci zaraznih bolesti. Tom prilikom je Bevanda zatražio od premijera Vučića pomoć Srbije u hitnom rješavanju ovog problema, potvrđeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vučić je informirao Bevandu da Srbija raspolaže sa nekoliko aviona opremljenih savremenim uređajima za zaprašivanje.

Trenutno stručni timovi vrše procjene o veličini područja koje je potrebno zaprašiti i očekuje se da operacija zaprašivanja poplavljenih područja iz zraka krene u roku od tri do pet dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: