Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tugo moja, 2017. godina i ono jos prodaje nekakve ovjerene dvolisnice za ispite...
Ali najgore je kad ti zabrane pristup na zavrsni/popravni ako si zaboravio platiti ''ispitni materijal'' i zbog gluposti padnes ispit.
@kakosimi Zar se to fkt dešava? :O
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Kako je moguće da takvo nešto traje i da niko ne reaguje? Bravo SPUS! Da se sve sramote na UNSA što prije prekinu.
@bosnajejedina SPUS ovako poentira na banalnim stvarima, a zapravo su produžena ruka vlasti. Njih se često nagovara, naravno izuzimam ovaj slučaj, da pokrenu neke inicijative ili da nešti zahtjevaju, a zapravo to u tom momentu treba vlast. Rukovotstvo SPUSA su podobne i bliske osobe vladajućem establišmentu.
@ADLER Kod nas je svako ziv pod kontrolom politike. I sta god ko uradi se pripisuje politici. I sta god ko uradi odmah ce se naci stotinu negativnih komentara. Mogao je ovako, mogao je onako, svi super znaju kakve je ko namjere imao kada je nesto radio. Sjetimo se samo obiljezavanja Nove Godine. Ne bude obiljezavanje, ispadne da gradom vladaju primitivci i vehabije. Pozove se nas najbolji pjevac i napravi proslava, idu price kako se bacaju pare na nepotrebno obiljezavanje Nove Godine. Itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Studenti ne shvataju da njihovo studiranje nije besplatno i da ga plaća neki radnik koji radi 10 sati dnevno za 800 KM. Da bi neki studenti obnavljali godine i ispite. Minoran je trošak ove dvolisnice u odnosu na to koliko košta normalno obrazovanje, sa dosta visokim platama u obrazovanju u odnosu na prosječne, velikim uzimanjem sa strane na Univerzitetu, plus sa abnormalnim platama povlaštenih, kao dekana i do 10 hiljada mjeseččno.
Ovo su banalne stvari u odnosu na pogrešan sistem obrazovanja iz kojeg izlaze neobrazovani, često odmah za biroa, i posebno na kriminal koji cvjeta na Univerzitetu a posebno Rektoratu, i koji se prenosi od rektora do rektora.
Koga sega i sala ne mogu da vjerujem. Sto je najtuznije istina je. Pa sta da imam toliko napisati na testu i da mi trebaju 2,jel naplate dodatno jos jednu?! Tugooooo
.........💬🚯🚭
Fino vezes ako ne pometes Zahiragicu, Nadamo se da ces predloziti i krađu para kroz tzv "ljetnu skolu" u prevodu 200KM po predmetu, pa profesori max otezaju predmete kako bi sto veci broj bio na "Ljetnoj skoli". Pljacka
*edit da će predložiti ukidanje tzv ljetne škole*
@Dzevy "otežu"!
ja bih predlozio da se zabrani onaj zahiragic
A ja bih predložila da se onima koji pišu glupe komentare ukine Klix profil. Mislim da bi tvoj bio prvi na redu!
Ja na pocetku platio ono za upis 255 km u sto se ubraja i ispitni materijal indeks i sve.Dosao na zavrsni ispit neki dan , bio bolestan mjesec, nije mi dala uci dok ne platim ispitni materijal tj obicne papire neke 3.60km ...Lopovluk!!!
Da li Vi studente imate pojma koliko hiljada KM koštate godišenje državu odnosno mene koji Vam plaćam studiranje? I kaže platio 255+3,60 KM haha. I gosn. pošto Vas nisu naučili, ispravno je 3,60 KM a ne 3.60km.
borite se za svoja prava na svakom koraku, dobro proučite zakon, neće vam niko servirati ništa
"Bolje da slusam ploce da ne napustam stan jos jedan sugav dan..."
Hvala ti Harise Zahiragiću! Mom studentskom džepu ovo mnogo znači! Naravno, to će osjetiti i oni koji sve godine pljačkaju nas studente, pa će što prije pokušati nešto negativno pripisati Zahiragiću jer im je oduzeo "pravo na krađu". Lopovi na aparatima, a ovaj momak i studenti ponovo pokazuju svoju hrabrost i odvažnost!
ocito da su ti dali minuse oni sto i ne idu na fakultet ,pa ne znaju ni sta znaci ispitni materijal :D
Možda su dislajkali ovi što naplaćuju ispitne materijale hahaha
Crkli da Bogda uzimali 1.5KM na 3-4 dvolisnice,e pa nema više
6 predmeta po 2 parcijalna + popravni plus septembar...200KM kod mene...
Ma dajte, molim vas, ovo je atak na sekularnu državu. Besplatne dvolisnice, pa nismo u Iranu.
Svaka cast ovom momku, tek otkad je on dosao na celo SPUS-a su pocele neke promjene na bolje.
Ima ovdje posla i za inspekciju poreske uprave....koliko je novca zgrnuto na taj nacin u javnim ustanovama bez izdavanja racuna...taj novac nigdje na racunu fakulteta nije prikazan...
@Fant0m Jeste u dzepu onih koji prodaju te papire ;) .
"Pozivamo sve studente koji primijete da se ta praksa nastavila na nekim organizacionim jedinicama, odnosno fakultetima, da se pismenim putem obrate Studentskom parlamentu ili rukovodstvu UNSA. KRENITE ODMAH OD FAKULTETA POLITICKIH NAUKA KOJI PREDNJACI U TOME ;))))) :