Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...koji su ionako bez ovih skandaloznih odredbi postali način za zbrinjavanje podobnih stranačkih, porodičnih i familijarnih kadrova... to je kljucno
mission imposible je ovaj naslov, al eto...
Isto se i meni desili kod konkursa u EP- elektrodistribuciji Sarajevo. U odbijenici koju sam dobio mi se zahvaljuju što sam im ukazao povjerenje i konkurisao ali da nisam primljen. U obrazloženju nema imena kandidata koji je primljen a nema ni pravne pouke tj. nema se pravo žalbe. U prvi mah sam pomislio da EP više nije državna nego privatna firma.
Treba prvo mijenjati zakon o državnoj službi i zapošljavanju gdje i pored svih procedura, poziva na intervjue, testiranja ipak odluku donosi šef te službe ili načelnik općine u općinama. Mislim da je uzalud trud Helsinškog komiteta jer i ako ponište tj suspenduju instrukciju od 6 septembra opet se ništa neće promjeniti. Postoji zatvoreni krug ADS, načelnici službi ili općina u državnoj upravi i komisija za žalbe koja nije pozitivno riješila ni 1 % žalbi. Nije stvar koja je stranka na vlasti jer su svi isti. To sam iskusila lično u općini Novi Grad gdje vlada otvoreni nepotizam i bog zna šta još.
-Konkurs za prijem na kurs na radiju i dopisnishtvu.
Tako ti je isto sve gdje god apliciras po administraciji ili drzavnim firmama. Nakon obavljenog intervjua u EP kojeg sam imao prije jedno dvije godine za vremena tutorovanja Harisa Silajdjica samo su mi poslali dopis u kojem je stajalo, odprilike: \"zadovoljili ste sve nase propozicije i uslove konkursa za radno mjesto za koje ste se kandidovali, ali mi smo se opredijelili za drugog kandidata. \" I sta sad da covjek radi??? Poklopi se po usima i move on with life!
Kako je moguce da za posao u opcini Tuzla prvo sam polagao test opsteg znanja osvojio 100% bodova, da bi me stavili na listu \"pozeljnih\" kandidata i na kraju je šef sluzbe odabrao od nas 10 jednu kolegicu po svojoj volji. Skoro sam diplomirao i nemogu da vjerujem da tako moze po zakonu,ZNACI NA KRAJU SE BIRA KO PO NJIMA JE NAJBOLJI NIKAKVIH DRUGI KRITERIJ OSIM NJIHOVOG LIČNOG MIŠLJENJA ????????????????????????????
odluke, suspenzije, instrukcije, promjene, sve za dobrobit građana, kuku li se nama u svakoj kombinaciji...
*ebalo ih radno iskustvo zato se ja nemogu zaposlit, a kad vidim ko sve radim i na kakvim pozicijama ne znam da li da placem ili da se smijem
Nastavak: ..... Mada vješt demagog, Dodik će sve teže gurati ekonomsku istinu pod tepih, i u prvi plan isturati neuvjerljive priče o ugroženosti RS-a pred unitarnom nemani Federacije BiH. Ni Dodik ni Lagumdžija, svako iz svojih razloga i kalkulacija, neće dopustiti raspisivanje izvanrednih izbora, makar se trenutno žalosno stanje protegnulo unedogled. Sta reci osim: RASPAD SISTEMA! http://www.youtube.com/watch?v=N9lg-MP4OZM
@MILOJKO: Jednako poput Lagumdžije, ni šef SNSD-a Milorad Dodik nema puno razloga da požuruje raspisivanje izvanrednih izbora. „Bolji dio BiH“ na dramatičan se način suočava s dubokom ekonomskom krizom koja se više ne da prikriti propagandnom maglom Dodikovih medijskih trabanata. U posljednjih dvadesetak dana vanjski dug RS-a uvećan je za 632 milijuna KM, a kratkoročna potraživanja 1.600 najvećih poduzeća u Republici Srpskoj, samo u prvoj polovini godine, povećana su za 20 posto i trenutno iznose 4,8 milijardi KM! Visoka nelikvidnost privrede RS-a izravno je potaknula rast nezaposlenosti i pad zaposlenosti, a ovaj nepovoljni trend iz temelja je uzdrmao entitetski budžet i budžete javnih fondova. Od velikog novca ostvarenog prodajom Telekoma Srpske ostale su samo mrvice, a prazna entitetska kasa neumoljivo svjedoči da ovaj novac nije potrošen na produktivne investicije. ......
Kakve veze ima i da im omoguce da konkurisu kada su sva ta mejsta unaprijed planirana za podobne polupismene kardove. Nikada niti jedan Konkurs u drzavnoj sluzbi nije bio posteno raspisan.
Mi u RS-u tih problema nemamo i ispunjavamo sve evropske norme i standarde . Azijatsko-beduinske norme su izbacene odavno pozdrav iz RS-a.
Mamu im SDAovsku parazitsku
eno ako ste pratili kada je fuad kasumovic govorio o korupciji i o onih 5 kandidata koji ce biti primljeni....kakve li slucajnosti bas tih 5 primljeno...daj ba ebes ovaj zivot i drzavu!
Hahaha. joj vica... najbolji ove godine.... bolje bi vam bilo da vidite koga ste zaposlili u te institucije.... a tek onda ove konkurse....
OPET SE TOME NECE MOCI STATI U KRAJ..