Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
netreba spreciti ovo je cista glupost treba da iam korida
@nocna mora - ti si stvarno idiot. Pa kakve veze ima korida i BL?????? Naravno da f**king koridu treba ukinuti, kao i sve ostale vidove nasilja, POGOTOVO prema zivotinjama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja ide samo u prilog RS-a i njenih gradjana.Zato porucujem clanovima udruzenja Prijatelji zivotinja,svoju kncelariju otvorite u Banjaluci jer tamo bi mogli da opravdate svoj rada i svoje postojanje.
@esp Malo si ti tu nesto pobrkao. Usporedba ti nije dobra, jer Spaniju niko nece izbaciti iz EU, nego ce morati ukinuti borbe bikova. Borbe bikova u Spaniji vec su zabranjene u turistickim mjestima kao što su Barcelona, Torello, Calldetenes, Olot, Tossa de Mar, Vilamacolum i La Vajol. U Meksiku su borbe s bikovima zabranjene u gradu Jalapa.
o tom da ce spanci ukinuti svoju tradiciju zbog eu. mozete samo sanjati. pa oni su jedni od osnivca eu. bas ste budale. to bi bilo kao da ameriku zelite izbaciti iz G8. ili natjerati engleze da izbace funtu i uvedu euro.
Ja bih tebe gurnuo u ring, onako bez da te pitam da li se ti slazes. Ne brini se, krvi nema gotovo nikad, a ozljede su prava rijetkost...
Ne brini, ukinut ce i ove u Spaniji. Spanija ima velike probleme zbog koride jer EU vrsi pritisak na nju da ih ukine. Nece ni nihova do zore sijati! He he he he!
humanije nego u Španiji
Daj mi jedan argument da je moj komentar glupost! Borbe bikova nisu isto sto i borbe pasa i pijetlova. Krvi nema gotovo nikad, a ozljede su prava rijetkost. Predlagaci ovog zakona nisu uzeli u obzir argumente svih strana. Bikovi za borbe imaju dobru hranu, neki i vlastite trenere i tretiranu su puno bolje nego vecina ostalih domacih zivotinja. I da! Bikovi se bave sportom! Za njihovo zdravlje je puno bolje da trce po livade nego da stoje u stali! Argumenti koje ti iznosis gore da je to karakteristika loseg drustva nema veze za zakonom niti sa mucenjem zivotinja. Ukidanje koride je sigurno zadnja stvar koju trebas uraditi da bi popravio ovo drustvo, moj ti.
j.e.b.e.m ja mater svim svim u organizaciji Prijatelji zivotinja i njima srodnim organizacijima. Ja vam kao poreski obveznik placam postojanje, jer uzimate garant lovu iz budzeta, a kad sam ja trebao da zbrinem starog psa (da ne objasnjavam razloge zasto sam to morao uraditi), pomogli ste ali u k.u.r.c.u. Gospodja iz lokalne stenare me nazvala \"nenormalnim\" da trazim smjestaj starog psa, bez razmisljanja da mogu postojati razlozi da neko ne moze drzati vise psa. Sta je htjela da se javim da imam 5 malih golden retrievera da ih moze za fine pare uvalit nekome!? Ali kako je vec neko rekao, ima u ovoj drzavi problema sa ljudskim pravima, pa kad taj \"mali\" problem rijesimo onda se vi besposlicari javite i ukidajte koride (hahah, naravno kao sto su ukinuli slicne manifestacije u Spaniji recimo)
@Seljak Fino si to primjetio - zatvaranje u stalu jeste mucenje, ali zamisli kako biste se svi vi koji podrzavate borbe bikova tek pobunili kad bi neko poceo pricati o tome! Molim te, ne pricaj gluposti - cuj bikovi se bave sportom! ccc! Svasta covjek procita medju ovim komentarima!
@commi Razumijem ja tebe, ali se ne slazem s tobom. Ja smatram da jedno drustvo ne moze napredovati, ne moze biti civilizovano i humano ako je to drustvo brutalno prema slabijima. Pri tome mislim da gazda nema pravo iskoristavati radnika da rinta 15 sati dnevno, politicar zoupotrebljavati svoj polozaj da bi se nakrao drzavnih para, idiot nekaznjeno divljati automobilom na ulici vozeci 150 km/h u centru grada, siledzija nekaznejeno pretuci svoju djevojku, covjek tjerati zivotinju na borbu i moguce povrede zbog svoje zabave i cejfa. Sve su to siptomi nezdravog drustva i protiv svega ovaga se treba boriti!
Zatvaranje zivotinja dozivotno u stalu nije mucenje, a pustanje na livadu da se bave sportom i upraznjavaju svoje prirodno ponasanje jeste mucenje. Zanimljivo... Ovi bikovi zive bolje od svake prosjecne krave u BiH, a bogami i bolje od dosta ljudi. Dajta malo argumenata vi sto ste donijeli zakon!
Čim se ukinu borbe volova u Švicarskoj, korida u Španiji,...Ukinuti i Čevljansku koridu,...
Ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude! Okrutnost prema zivotinjama je vjezba za okrutnost prema ljudima. Oni koji se odusevljavaju borbama bikova, pasa, pjetlova i drugih zivotinja, sutra bi otisli da gledaju borbe gladijatora, samo da imaju gdje! @commi - tolerisi okrutnost prema zivotinjama, pa ces sutra imati okrutnost prema ljudima.