Tenk kod Druge gimnazije
312

Spomenik Vikićevim specijalcima će ipak biti postavljen: Potpisan sporazum o izgradnji

S. Š.
Idejno rješenja spomenika Specijalnoj jedinici policije
Idejno rješenja spomenika Specijalnoj jedinici policije
Spomen-obilježje bosanskim specijalcima odreda "Bosna" zvanično će početi sa gradnjom, nakon što je danas potpisan sporazum o realizaciji izgradnje što je i potvrdio ministar za boračka pisanja KS Omer Osmanović.
Prema riječima ministra Osmanovića, riječ je o projektu koji će trajno svjedočiti hrabrosti policajaca iz specijalnog odreda "Bosna".

"Danas smo zajednički ozvaničili početak izgradnje Spomen-obilježja bosanskim specijalcima, spomenik čiju izgradnju čekamo već duži niz godina. Uprkos mnogim otporima, mogu sa zadovoljstvom da kažem da idejno rješenje kreće u realizaciju narednom periodu", saopćio je ministar Osmanović putem svog Facebook profila.

On se, tim povodom, zahvalio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić koja je, kako kaže, prepoznala važnost izgradnje ovog spomen-obilježja.

Inače, riječ je o spomeniku koji je naišao na različite komentare, prvenstveno zbog svog izgleda te lokacije na kojoj će biti smješten. Naime, spomenik će biti tenk i bit će postavljen u parku kod Druge gimnazije u Sarajevu.