Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukupno je bilo oko 150 000 stećaka u Bosni. Od tih 150 000 tek oko 2% je ukrašeno, što znači da taj uzorak - ni po kakvim kriterijima - ne može biti reprezentativan za populaciju, te se ni njegova obilježja ne mogu izvlačiti na nivo populacije. Bosnocidna osmanskosvetosavska koalicija, osnažena Lagumdžijinim akademikom i ministrom, Dubravkom Lovrenovićem, protežira baš taj 2%-tni nebosanski uzorak pod UNESCO-zaštitu, s isključivom namjerom da kulturocidom dovrši bosnocid. (...)
Nakon Daytona, ovo je najgora vijest, koju je Bosna i Hercegovina mogla dočekati. U Daytonu je velekvisling Izetbegović izvršio državocid na RBiH. Stavljanje stećka - najbitnijeg obilježja autentičnog bosanskog identiteta - u UNESCO-baštinu, a pod obrazloženjem ovog globalnog fenomena, kakvo je od strane Dubravka Lovrenovića i ostalih formulirano i dostavljeno UNESCO-u, jeste: KULTUROCID! A što, nakon državocida, predstavlja završnu fazu: BOSNOCIDA! (...)
Lovrenoviću dodijeliti prestižno priznanje Kulin-Ban
Jos jedan dokaz da je BOSNA najstarija balkanska zemlja.
A Bosanci najstariji narod.
@Dzalalabad DZE SU OVI TVOJI DANAS? NISU VALJDA SVI U CRKVU OTISLI😀
Boze dragi gdje su se srbi sahranjivali u ovo vrijeme.
Nije ni bilo Srba u to vrijeme,oni su nesto kasnije spusteni s neba i nisu sahranjivani, kada bi im istekao rok trajanja, vec su se u kompletu vracali na nebo na ponovnu adaptaciju i tako sve u krug.
Oni se kunu u pravoslavlje i njihove obicaje staro 5000 g.Pa nesto razmisljam da nisu vjeru napustili u ono vrijeme pa se opet posrbili-vratili vjeri u vrijeme turaka.Ko ce im ga znati.Niti jednog dokumenta i pisma nemaju iz tog vremena.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)