{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Špiriću, gurate narod u dužničko ropstvo!"

F
27.5.2010. u 15:41
0
6
"Špiriću, gurate narod u dužničko ropstvo!"
0
"Špiriću, gurate narod u dužničko ropstvo!"
Mladen Ivanković Lijanović
"Gospodine Špiriću, sada je na vidjelo izašla vaša nesposobnost u vođenju ove države. Gurate nas u dužničko ropstvo", kazao je Mladen Ivanković Lijanović, kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH u povodu najnovijeg MMFova pisma upućenog vlastima BiH u kojemu ih upozorava da bi nastavak stend by aranžmana moga biti doveden u pitanje ako ne budu ispunjeni svi uvjeti iz pisma namejera.
"Vi ste odgovorni što ova vlast nije u stanju kreirati i voditi fiskalnu politiku koju zaslužuju naši građani. Ono što treba ovoj zemlji to je jaka ekonomska politika.

Prihvaćanjem dva prijedloga Narodne stranke Radom za boljitak u Parlamentu BiH: Zakon o zaštiti domaće proizvodnje i Zakon o trošarinama, namaknula bi se sva potrebna sredstva za budžet", tvrdi Lijanović.

"Prava penzionera i boraca ne smiju biti uskraćivana jer su to njihova zarađena sredstva, a ne Vaša milostinja. Smanjenje i pojeftinjenje najskuplje administracije u Evropi na čijem ste Vi čelu, još je jedan od modela kroz koji ste mogli namaknuti nužna sredstva. Sporazumi sa MMF-om nisu Vam ni trebali.

"Ljudi u Bosni i HercegovinI zaslužuju vodstvo kojem korupcija neće biti stil života. Treba im vlast koja će mladima osigurati budućnost, a starima sigurnost", istaknuo je Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: