{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prioriteti stranke Radom za boljitak su "Ekonomija, ekonomija, ekonomija"

F
19.5.2010. u 12:05
0
11
Prioriteti stranke Radom za boljitak su "Ekonomija, ekonomija, ekonomija"
0
Prioriteti stranke Radom za boljitak su "Ekonomija, ekonomija, ekonomija"
Narodna stranka Radom za boljitak ulazi na izbore sa prioretetima "ekonomija, ekonomija, ekonomija", izjavio je danas novinarima u Sarajevu predsjednik ove stranke Mladen Ivanković Lijanović.
Narodna stranka Radom za boljitak danas u centru Sarajeva, ispred tržnice Markale, prikuplja potpise za kandidaturu Jerka Ivankovića Lijanovića za člana Predsjedništva BiH.

Mladen Ivanković Lijanović je kazao da je odziv građana veoma dobar - u prvih pola sata svake minute jedan građanin je davao potpis.

On smatra da raspoloženje građana u Sarajevu daje za pravo ovoj stranci da očekuje pobjedu Jerke Ivankovića Lijanovića za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Upitan da li smatra da je jedinstvena kandidatura stranaka s hrvatskim predznakom ključni preduvjet za pobjedu nad kandidatom SDPBiH, aktuelnim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Mladen Ivanković Lijanović kaže da je "to priča koja se vuče još od prošlih izbora".

"Naš stav je tu jasan. Mi imamo svog kandidata i vjerujemo da on može pobijediti", kazao je.

Mladen Ivanković Lijanović naglašava da je Bosni i Hercegovini potreban drugačiji ekonomski razvoj.

"Imamo potencijal, a kao predsjednik NS Radom za boljitak namjeravam se kandidirati za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Mislim da u tom pravcu, s punom odgovornošću možemo podnijeti taj teret, jer vrlo dobro znamo kako se to radi", kazao je on.

Mladen Ivanković Lijanović je precizirao da su ključni ekonomski prioriteti ove stranke fiskalna, monetarna i vanjskotrgovinska politika. On se zalaže za izmjene stope PDV-a: jednu nižu za osnovne životne namirnice i jednu višu za sve ostalo. Druga stvar je promjena vanjskotrgovinske politike, uključujući usvajanje zakona o zaštiti domaće proizvodnje koje NS Radom za boljitak "gura" već četiri godine te poticaje za poljoprivrednu proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: