|

Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu

Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu
91
S
SRNA
31.7.2017. u 11:39
117
komentara
91

dijeljenja
Špirić podnio ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu Nikola Špirić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić obavijestio je Kolegij ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine.
"Shodno zaključku Izvršnog komiteta SNSD-a da se podnese ostavka u svim komisijama i odborima oba doma Parlamentarne skupštine, ja sam putem Kluba poslanika poslao danas obavještenje kolegiju Predstavničkog doma da podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine", rekao je Špirić Srni.

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj u srijedu, 26. jula, smijenio je Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, nakon čega je srpski delegat u Domu naroda Sredoje Nović iz SNSD-a obavijestio Kolegij Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u ovoj komisiji.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta optužio ja OSA-u da je "megafon jedne političke partije".
Prijavi grešku


Komentari (117)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...