NS Radom za boljitak
0

"Spasiti preduzeća koja ne rade"

SRNA
Narodna stranka "Radom za boljitak" nastojat će da spasi sve privredne subjekte u Republici Srpskoj (RS) koji zbog politike aktuelne vlasti sada ne mogu da rade, poručio je kandidat ove stranke za predsjednika RS Dragan Mrgan.

Mrgan je novinarima u Banjoj Luci rekao da njegova stranka podržava radnike banjalučkog preduzeća "Fruktona" u njihovoj borbi za pokretanje proizvodnje, ali i ostalih ugroženih preduzeća, među kojima su "Medicinska elektronika" i "Zavod distrofičara".

"Svojim ponašanjem prema 'Fruktoni' i ostalim preduzećima, sadašnja vlast želi da ugasi domaću proizvodnju i od nas stvara potrošačko društvo, jer se samo otvaraju prodavnice i trgovački lanci, umjesto proizvodnih kapaciteta", rekao je Mrgan.

Kandidatkinja ove stranke za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici dva Milosava Jakovljević rekla je da je za pokretanje proizvodnje u banjalučkoj "Fruktoni" potrebno 300.000 KM,  te da preduzeće nije izgubilo  tržište, već je uništeno  zbog izgradnje tržnog  centra. 

"Epilog svega je da je zemlja prodata Hrvatu, licenca je otišla u Sarajevo, a Srbi su ostali bez posla", poručila je Jakovljevićeva.