Mlađan Vučkovac
0

"Stvoriti 10 milijardi KM investicija"

SRNA
Narodna stranka "Radom za boljitak" kreirala je program kojim će se kroz promjenu poreske politike u naredne četiri godine stvoriti novih 10 milijardi KM investicija i otvoriti 100 000 radnih mjesta, rekao je kandidat ove partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Mlađan Vučkovac.

Vučkovac je rekao da poljoprivreda mora biti osnovna grana razvoja, a oporezivanjem luksuza, ukidanjem poreza na osnovne životne namirnice i na rad, i stimulacijom nauke obezbijediće se sredstva i stvoriti ambijent za nova ulaganja.

"Podsticajnim mjerama za poljoprivredu izdvojićemo po milijardu maraka godišnje, a Zakonom o zaštiti domaće proizvodnje osnažićemo naše proizvođače i domaću radnu snagu", poručio je Vučkovac na konferenciji za novinare ove partije u banjalučkom naselju Lazarevo.

Kandidat za predsjednika RS Dragan Mrgan rekao je da RS i BiH imaju dovoljno prirodnih resursa za razvoj poljoprivrede i proizvodnju zdrave hrane koja može da se izvozi na tržište Evropske unije i ostalih zemalja svijeta, a Narodna stranka "Radom za boljitak" ima način da to omogući.

"Tako ćemo obezbijediti smanjenje uvoza i odlijevanje novca van zemlje, a sredstva koja ostanu u RS i BiH usmjerićemo ka poboljšanju školstva, zdravstva i socijalne zaštite", rekao je Mrgan.